mindennap üzemel

2018.04.23. 11:30

Új pápai turisztikai attrakció: kisvonat járja körbe a látnivalókat

Városnéző kisvonatot helyeztek forgalomba Pápán. A 45 férőhelyes, gumikerekes jármű a városban és vonzáskörzetében szolgál majd elsősorban turisztikai, kulturális célokat.

Polgár Tibor

A városnéző kisvonat indulási és érkezési pontja a Fő utca Fotó: Polgár Tibor/napló

Pápa város büszke épített örökségére

A kisvonat bemutatásán Unger Tamás alpolgármester kiemelte, Pápa város büszke épített örökségére, értékeire, és egyre több turista, vendég érkezik a településre, hogy megtekintse ezeket. Hozzáfűzte: élményeket nyújtva kell bemutatnia a helybeli értékeket.

A városnéző kisvonat indulási és érkezési pontja a Fő utca Fotó: Polgár Tibor/napló

A húszéves múltra visszatekintő szolgáltatás tatai tulajdonosa és üzemeltetője több településen is működtet városnéző kisvonatot, például Egerben, Székesfehérváron, Győrben, Vácon, Baján. – Pápa rendkívül szép város, itt mindenképpen érdemes kisvonatot üzemeltetni. Ez a nagy múltú település gyönyörű épületekkel, parkokkal, terekkel rendelkezik, híres az iskoláiról, nagyszerű múzeumai vannak, az országban egyedülálló a kempingje, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon vendégszerető emberek élnek itt – fogalmazott Zink Ferenc, a kisvonatos vállalkozás ügyvezető igazgatója. Mint mondta, Pápa megtekintéséhez komoly távolságokat kell megtenni, ennek az útnak az időbeni lerövidítéséhez pedig nagy segítséget nyújt a kisvonat.

A Fő utcáról indul óránként

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: céljuk, hogy a kisvonat a város sajátos színfoltja legyen, a turisták könnyebben megismerhessék a helyi nevezetességeket, miközben a szolgáltatás a pápai lakosoknak is örömére váljon.

A gumikerekes kisvonat a Fő utcáról indul óránként, mindennap 10 és 17 óra között. A körülbelül 45 perces városnéző járat érinti többek között a Március 15. teret, a Gróf utat, a Várkertfürdőt,a kálváriát, a Kossuth utcát, a Fő teret, elhalad az Esterházy-kastély előtt, körbejárja a Nagytemplomot, bemegy a Kisligethez, megmutatja a Korvin utcát. Idegenvezetést is igénybe lehet majd venni a vonatozáshoz, aminek az indulási és az érkezési pontja egyaránt a Fő utca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!