a legjobb helyen

2018.08.02. 17:30

Új rendőriroda nyílt Herenden

Az élénk idegenforgalom és a 8-as számú, rendkívül forgalmas főút miatt nyitottak új rendőrirodát Herenden, a városháza melletti épületben csütörtökön.

Kovács Erika

- Az Európát sújtó migrációs helyzetben nagyon fontos Magyarország biztonsága, amelyre itthon, ezen belül Veszprém megyében is büszkék lehetünk. Ebben meghatározó szerepe van a rendőrségnek, amely kiemelkedően teljesít – hangsúlyozta Ovádi Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette, a nyugalom és a biztonság Herenden is nagyon fontos, különös tekintettel az élénk idegenforgalomra. Így az irodát a legjobb helyen nyitja meg a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK).

 

Jánszky Lajos László, Herend polgármestere felidézte, eddig a családsegítőnél kaptak helyet a rendőrök, majd a takarékszövetkezet bezárta helyi fiókját, és az önkormányzat 16,5 millió forintért megvásárolta a 65 négyzetméteres épületet. A felújítást a VRK-val együtt végezték el. – Mától a rendőrség, a rend és Herend egysége szilárdabbá vált – fogalmazott.

Tarcsa Csaba dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány kiemelte, a rendőrség intézkedési kultúraváltásához hozzátartozik a szolgáltatás erősítése. Ebben meghatározó a most átadott új iroda, amely közel van a lakossághoz, hat körzeti megbízott dolgozik az épületben, akiket bármikor meg lehet keresni. Emellett a 8-as út forgalma miatt a VRK közlekedésrendészeti szakterületének irodája is az épületben működik, illetve itt helyezték el a térfigyelő rendszer központi szerverét is, amit eddig a városházán őriztek.

A köszöntők után Ovádi Péter, Jánszky Lajos László és Tarcsa Csaba szalagátvágással adta át az új herendi rendőrirodát, amit aztán fel is avattak: Pálmann László ezredes, a VRK vezetőhelyettese eligazítást tartott, ugyanis csütörtökön fokozottan ellenőrizte a közlekedést a rendőrség 8-as főútnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!