előjöttek az emlékei?

2018.11.16. 15:30

Várpalotai kettős gyilkosság: tagadja bűnösségét a gyanúsított

Tagadja B. Zs., hogy ő követte volna el a várpalotai Baglyas-hegyen a kettős gyilkosságot, ezt mondta Polgár Péter védencéről november 16-án, pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Váratlanul megtagadta az ügyészség a letartóztatásban levő védencemnek azt, hogy kapcsolattartói, így édesanyja és egy tanú látogassa, csomagot küldjön neki, illetve levelezzen vele – jelezte Polgár Péter.

Az ügyvéd hozzátette, védencétől kapott egy terjedelmes írásos anyagot, amelyben B. Zs. azt közölte, nem ő követte el a kettős gyilkosságot, amivel gyanúsítják.

Erre – ahogy védence fogalmazott – a pszichológussal való rendszeres találkozásakor döbbent rá, amikor fokozatosan előjöttek az emlékei.

Közölte az ügyvéddel azt is, hogy a látottak annyira megviselték – aminek hatása alatt áll most is -, hogy emiatt tett a rendőrségen és a bíróságon beismerő vallomást. Az ügyvéd aláhúzta, álláspontja szerint ennek tükrében szükség van a szakértői vizsgálatok gyorsítására, illetve a helyszíni szemle felülvizsgálatára is.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője az ügyészi lépés indokait érintő kérdésünkre azt mondta, a kapcsolattartást érintő ügyészi határozat indokairól a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem adható tájékoztatás.

Korábban megírtuk, a 40 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2018 szeptemberében a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyen egy 22 éves nőnek és az asszony kisgyermekének életét kioltotta. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz. Akkor a férfi beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!