máris érezhető az áfacsökkentés hatása

2018.02.06. 10:30

Várpalotán adták át az ország első Digitális jólét programpontját

Az országban elsőként Várpalotán adta át a megújult Digitális jólét programpontot a városi könyvtárban Deutsch Tamás, a programért felelős miniszterelnöki biztos.

Szabó Péter Dániel

Deutsch Tamás, Campanari-Talabér Márta és Kara Ákos Fotó: Szabó Péter Dániel

Laptopokat, tableteket és okostelefonokat is kapott a program keretében a Krúdy Gyula Városi Könyvtár, amelynek épületében Digitális jólét programpont működik a jövőben, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatóan, ahol Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára beszélt részletesen az országos programról. Elmondta, az ország 1500 pontján várhatók a digitalizációt célzó hasonló fejlesztések, összesen mintegy ötmilliárd forint értékben. A 2018-as esztendő végéig megvalósuló programban digitális eszközöket adnak át, növelik az internet sávszélességét, a wifit is kiépítik, korábbi tudástárak újulnak meg és szakértő segítséget nyújtó mentorokat képeznek. Az ő feladatuk az lesz, hogy a programpontok működtetése mellett segítsék az oda betérőket az internet használatának megismerésében, használatában.

Deutsch Tamás, Campanari-Talabér Márta és Kara Ákos Fotó: Szabó Péter Dániel

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos úgy fogalmazott, hogy az unióban is példaértékű a megvalósuló program, mely a polgárok életét jelentős mértékben meghatározza és átalakítja. Ennek egyik fontos eleme a sávszélesség bővítése, minimumként a 30 megabit per szekundumot célozták meg, ami a tervek szerint az ország minden pontján elérhető lesz.

A miniszterelnöki biztos fontos döntésnek nevezte az internethasználat áfájának csökkentését, hiszen talán ennek köszönhetően a közelmúltban 72-ről 78 százalékra nőtt az internetezők száma Magyarországon, s az idén meghaladhatja majd a 79 százalékos uniós átlagot is.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, nagy megtiszteltetés a település számára, hogy itt létesült az országban elsőként Digitális jólét programpont.

- Ez a várpalotai könyvtár elismerése is egyben. Az intézmény ugyanis kiválóan működik, munkájukat pedig jövőre modern helyszínen, egy pályázat keretében megépülő új könyvtári épületben folytathatják majd – tette hozzá a polgármester, aki szerint a kormánnyal való együttműködést, jó kapcsolatot erősíti ez a fejlesztés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!