Élmények sora és tudósítások

2018.06.22. 07:00

Véget ért lapcsoportunk Séta-tábora

A Sajtó és tanulás (Séta) táborban idén is bebizonyosodott, hogy a középiskolások generációjából nem hiányzik a humor és a kreativitás.

A Tábor Írása-díjat Keöves Dóra, A Tábor Képe-díjat Szabó Anita kapta Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amellett, hogy a tábor elő-adásairól, vetélkedőiről remek tudósításokat készítettek, és elmélkedtek a kalandpark környezetét látva, feltalálták magukat a szokatlan feladatok megoldása során is.

Árkon-bokron át

A Tábor Írása-díjat Keöves Dóra, A Tábor Képe-díjat Szabó Anita kapta Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A játékos vetélkedőn Kurbucz Tamás testnevelő tanár vezetésével GPS-koordináták alapján, árkon-bokron át gyűjtötték a puzzle-darabokat, hogy kiderüljön, mi minden vár még rájuk. A klasszikus mesék fényképsorozatban való feldolgozása megmozgatta a fantáziájukat, feltalálták magukat a jelmezt és a forgatási helyszínt illetően, rendeztek, sminkeltek, dramatizáltak, sikerrel bújtak az operatőr bőrébe mobiltelefonjaikkal. A vetélkedőt a Hófehérke történetét frappáns narrációval és kimagasló előadással feldolgozó zöld csapat nyerte. A zárónapon az egyik televíziós kereskedelmi csatornát képviselő Hujder Zoltántól megtudták, hogy mi a különbség a rádióban, televízióban és a nyomtatott sajtóban megjelenő hírek és azok felvétele között. Az előadó beszélt többek között a képi megjelenítés és a szerkesztés szempontjairól.

Barátságok szövődtek

Halász Sándor mozgóképkultúra- és médiatanár álhíreket dolgoztatott fel velük klasszikus híradós stílusban. A tábor végére a négy megyéből érkezett diákok között barátságok szövődtek, továbbtanulási tervek módosultak, többen elgondolkoztak a média világa nyújtotta lehetőségekről.

A Tábor Írása-díjat Keöves Dóra, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium tanulója kapta, A Tábor Képe-díjat pedig Szabó Anita, a pápai Batthyány Lajos Gimnázium diákja érdemelte ki. A cikket és a fotót lapunk mai Sétatér mellékletében közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!