megroppant a börtönben

2018.07.06. 20:00

Végezni akart magával a sólyi gyermekgyilkos?

Tudok róla, hogy öngyilkosságot kísérelt meg F. Ferenc a börtönben, de nagyon örülök annak, hogy észrevették, és nem sikerült neki. Ha nem így történik, a gyors halál megváltás lett volna neki, ezt mondta megkeresésünkre Farkas Zsanett, a nemrég meggyilkolt sólyi kislány édesanyja.

Kovács Erika

- Nagyon hiányzik Adrienn, nekem, édesapjának, Győzőnek és Daninak, a testvérének, valamint kiskutyájának, Dömének is – tette hozzá Adrienn édesanyja.

A börtönben történtek kapcsán megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, amint válaszolnak, közöljük. Telefonon kerestük F. Ferenc kirendelt védőügyvédjét, de nem értük el.

Ebben a hajmáskéri házban lakott F. Ferenc, feltehetően innen indulhatott el Sólyba május 18-án Fotó: Kovács Erika / Napló

Korábban megírtuk, magánzárkában van és megroppant F. Ferenc a veszprémi börtönben, ezt mondta neve mellőzésével egy, a fiú családját jól ismerő nő. Arról is beszélt, hogy a fiú édesanyja, aki rendszeresen látogatja fiát, abban bízik, hogy nem gyermeke volt a sólyi gyilkosság elkövetője. Az anya, amikor Hajmáskéren, a házuknál jártunk, nem kívánt velünk beszélni.

Írtunk arról is, hogy a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt.

Győző, az apa Adrienn fényképével Fotó: Kovács Erika / Napló

A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás. Információnk szerint legfeljebb 15 évet kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!