új helyre kerül két buszmegálló

2018.06.09. 15:30

Jelentős forgalmirend-változások lépnek életbe Veszprém belvárosában

Több változás lép életbe a közlekedésben vasárnaptól és hétfőtől az épülő kettős körforgalmi csomópont miatt a veszprémi belvárosban.

Marton Attila

Az új körforgalmakkal a csomópontok áteresztőképessége növekszik, vagyis gyorsabban lehet majd áthaladni a belvároson. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utca-Kórház utca-Mártírok úti csomópontban egy hagyományos négyágú körforgalom vátja fel a jelenlegi kereszteződést, itt a most meglévő három zebra helye nem változik Fotó: archív / Penovác Károly

Ahogyan beszámoltunk róla, megkezdődik a beruházás második üteme, és lezárják a csomópont helyszínét. Emiatt a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcák zsákutcává válnak június 10-én, vasárnaptól. A változás miatt a Kórház utcáról csak jobbra lehet kihajtani, az Almádi út felől az észak-déli tengely felé kell kerülni.

A Vitéz utcát egyirányúvá alakítják a Bajcsy-Zsilinszky utca felé, így a Mártírok útja felől a belváros felé haladók abba az irányba kerülhetnek. Június 11-én, hétfőtől megszűnik a jelzőlámpás forgalomirányítás a Brusznyai utca-Mindszenty utca-Mártírok útja csomópontban, és emiatt megszűnik a Hotel-buszmegállóhoz vezető gyalogátkelőhely. A gyalogosok a gyorsétterem és a bank közötti zebrán vagy a Budapest út-Jutasi úti körforgalmi aluljárón keresztül közlekedhetnek.

A munkálatok miatt megszűnik a Mártírok úti, távolsági autóbusz-megálló, ezért a Balatonfüred irányába tartó járatok a Budapest út-Jutasi úti körforgalmi csomópontból az észak-déli összekötő úton haladnak majd, az utasok az Ádám Iván utcai megállót használhatják. A Füredi út felől érkező távolsági járatok a Stadion utcai jelzőlámpás kereszteződésben jobbra fordulnak, és a Cserepes utcai megállóban állnak meg, tájékoztatta munkatársunkat a városfejlesztési iroda. A helyi autóbusz-közlekedés hotel előtti megállói megmaradnak, az éppen adott munkafázishoz igazodó ideiglenes forgalomkorlátozás mellett üzemelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!