turisztikai szezonnyitó

2018.04.14. 15:30

Tavaszi tekergő: titkos helyekre is el lehet látogatni Veszprémben

Kulturális programok, pincérfutóverseny, tematikus idegenvezetések és termelői vásár is színesíti ma az ötödször megrendezett turisztikai szezonnyitót.

Marton Attila

Tavaszi tekergő pincér futóverseny

A veszprémiek legyenek turisták városukban

Az érdeklődőket kora délelőttől késő délutánig több tucat program várja a város több pontján, a rendkívül kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően már délelőtt nagyon sokan látogattak ki a Tavaszi tekergőre. A rendezvény szlogenje, hogy a veszprémiek legyenek turisták városukban, és fedezzék fel rejtett szépségeit. A korábbi évekhez hasonlóan ezért most is megnyíltak „titkos” helyek: a Veszprémi Petőfi Színházat, a Veszprém Arénát és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhelyet is vezetéssel járhatják be az érdeklődők, utóbbi helyszínen előadást és játék is várja a résztvevőket. A titkos helyszínek között idén először szerepelt a Víziközmű Múzeum.

Bővülő programkínálat, ingyenes vagy kedvezményes belépők

Bérczi Beáta, a program főszervezője, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez képest bővült a programkínálat. Az iroda több tematikus idegenvezetést indított, a városháza melletti téren a Kabóca Bábszínház programjai, szabadulójáték, társasjáték és helyi művészekkel közös rajzolás-festés is várja napközben a résztvevőket. Az Óváros téren harminc helyi és környékbeli termelő és kézműves árulja portékáját, a színpadon kulturális fellépők adnak műsort. Több vállalkozó felajánlásából 650 csomag kerti virágmagot is szétosztanak a rendezvény látogatói között, mondta Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei szervezetének elnöke.

A turisztikai szezonnyitó napján kitárta kapuját több veszprémi kulturális intézmény: ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel látogathatják az érdeklődők például a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök kapuját, a várbörtönt és a Szaléziánumot.

Futva egyensúlyoztak a pincérek

Nagy sikert aratott a pincérfutóverseny: a résztvevőknek egy vízzel teli poharat tálcán egyensúlyozva kellett megtenniük a városháza és a Hősök kapuja közötti távot oda és vissza úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű folyadék maradjon a pohárban. A veszprémi Jendrassik és Séf iskolákból közel harmincan álltak rajthoz, a lányoknál Nagy Liza, míg a fiúknál Borbély Levente végzett az élen, mindketten a Jendrassik iskola tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!