„Legyetek jók, ha tudtok”

2017.12.19. 20:00

Bizonyítottak a veszprémi börtön fogvatartottjai: igen, tudnak jók lenni

A jóvátéli programok során, az idei évben a veszprémi börtön 104 fogvatartottja 30 nap alatt, összesen 433 órányi önkéntes munkával bizonyította, hogy igen, tudnak jók lenni.

Molnár Sándor

„Legyetek jók, ha tudtok” ez a mottója a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programjának, amelynek keretében öt elítélt egy vidám pásztorjátékot adott elő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza és Hajléktalanok Otthona lakói részére.

Németh Éva bv. ezredes elmondta, hogy a jóvátételi programnak nagyon pozitív a fogadtatása. Ez az a fajta kezdeményezés, amelyből mindenki, a fogvatartottak, az intézet és a társadalom is csak nyer.

Az előadást követően a parancsnoka adományokat és ajándékokat adott át, amelyeket a börtön személyi állománya gyűjtött, illetve a fogvatartottak készítettek. Az adományokat egyrészt az otthon lakóinak, másrészt a Házgyári út 1. szám alatti rehabilitációs átmeneti szállón élő családoknak szánták. Az ajándéktárgyak készítéséből a női szabó képzésen résztvevő fogvatartottak is kivették a részüket.

 

Szaller Péter a Befogadás Háza intézményvezetője köszönte az elitélteknek, hogy eljöttek és a legjobban rászorulóknak készültek egy ilyen előadással, amelyen látszott, hogy benne volt a szívük, a lelkük.

Szólt arról is, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével az a sok ember, aki bent van a szállón, jobban odafigyel egymásra, kevesebb ilyenkor a konfliktus, segítik, támogatják egymást a lakók és ebből is látszik, hogy az ünnep az emberek szívében van és nem tárgyi dolgokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!