teljesült egy régi vágy

2017.10.20. 17:30

Átadták a kibővített orvosi rendelőt Veszprémfajszon

Bruttó 24 millió 824 ezer forint kivitelezési költségből valósulhatott meg a faluban az orvosi rendelő bővítése, a könyvtárhelyiség áthelyezése és egy önkormányzati hivatali helyiség kialakítása a régi, elavult épület átépítésével, felújításával.

Molnár Sándor

Az önkormányzat egyszeri, 20 millió forintos, vissza nem térítendő kormányzati támogatásban részesült a háziorvosi rendelő jogszabályi előírásoknak megfelelő bővítésére. Emellett, mint az adósságkonszolidációban részt nem vett település, egy Belügyminisztériumi rendelet alapján bruttó 2 millió 950 ezer forint támogatást kaptak a könyvtár épületen belüli áthelyezésére, amely a rendelő bővítése miatt vált szükségessé. Az önkormányzat 1 millió 874 ezer forint önrésszel járult hozzá a munkálatokhoz.

– A közművesítés után, az elmúlt 14 év legjelentősebb fejlesztése ez. Hosszú évek óta leveleztünk a hatóságokkal, mert nem voltak kielégítőek a feltételek, minimális komfort volt csak az orvosi rendelőben – mondta el Fertig József polgármester, aki hozzátette, hogy a munkálatok tavaly ősszel kezdődtek és időben befejeződtek, csak a használatba vételi eljárás húzódott el sokáig, de végre birtokba vehették a régen várt fejlesztést a falubeliek nagy örömére.

 

Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő is, valamint Sövényházi Balázs Nemesvámos polgármestere, a korábbi és jelenlegi háziorvosok és természetesen a falu lakói közül is sokan.

Kontrát Károly köszöntőjében azt kívánta a fajsziaknak, hogy ebbe a csodálatos épületbe minél kevesebbszer keljen eljönniük, de ha mégis rászorulnak erre, akkor kapják meg azt a segítséget, amire szükségük van. Azt ígérte, hogy a jövőben is számíthatnak rá, és ha olyan célokat fogalmaznak meg, amelyeket támogatásra érdemesnek tartanak, akkor keressék meg, mert reális esély van arra, hogy segíteni tudjon, mert egy gyarapodó, erősödő, fejlődő országban élünk, ahol több jut a közösségi célokra.

Németh Balázs háziorvos reményét fejezte ki, hogy egy-két héten belül sikerül átköltözniük, beüzemelni a számítógépes háziorvosi rendszert és elindítani a rendelést. Kiemelte, hogy egy szép, világos és tiszta helyiségben dolgozhatnak ezután, ahol a betegek kényelme és az egész rendelés komfortja nagymértékben megnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!