képriport

2017.11.02. 10:30

Mindenszentek: Virágtenger és pislákoló gyertyafények a sírkertekben

November elsején, mindenszentek napján megteltek a temetők emlékezőkkel, akik elhunyt rokonaik, ismerőseik sírjánál virágokat, koszorúkat helyeztek el, gyertyát, mécsest gyújtottak.

Kovács Erika

Hatalmas kocsisorok alakultak ki már az elmúlt hétvégén is megyénkben. A forgalom tovább nőtt november elsején, amikor az emberek országszerte útra keltek, hogy emlékezzenek a temetőkben szeretteikre, és az eddigi évek tapasztalata alapján a következő napokban is ez várható még, a látogatók a temetőket meghosszabbított nyitvatartás mellett kereshetik fel. A képen Auerbach László és családja a városlődi temetőben gyújt mécsest szerettei sírjánál.

 

Megyénkben a sírkertek bejáratánál rendőrök, polgárőrök segítették a közlekedést, a parkolóhelyek és sok helyen a temetők körüli utcák is zsúfolásig megteltek járművekkel. Az árusok a temetők bejáratánál is hosszabb nyitvatartással széles választékot kínáltak virágokból, koszorúkból, mécsesekből egyaránt. A temetőkben sokan hatalmas koszorúkat, különleges mécseseket vittek hozzátartozóikhoz, mások egy-egy csokor virággal sétáltak a sírkertekben. A sláger a krizantém volt, abból is a fehér, illetve a sárga, de sok zöld színűt, illetve cserepeset is elhelyeztek a sírokon.Az emlékezés különleges hangulatát adta, hogy a hatalmas forgalom mellett a temetőkben a csend, meghittség volt jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!