A magyar kézilabdázás El Clasicója

2017.10.20. 20:00

Csúcsrangadó szombaton: a Szeged fogadja a Veszprémet

Csúcsrangadót tartanak a férfi kézilabda NB I-ben, ahol a trónkövetelő Mol-Pick Szeged fogadja a címvédő Telekom Veszprém alakulatát.

B. Virág Rita

Lékai hetek óta csúcsformában játszik, amire nagy szükség lesz szombaton is Fotó: Penovác Károly

A magyar kézilabdázás El Clasicója vitathatatlanul az év egyik leginkább várt ütközete. Különösen annak fényében, hogy két kiváló formában lévő alakulat méri össze erejét, amit az elmúlt hetek Bajnokok Ligája-eredményei is hűen tükröznek.

A Tisza-partiak például alaposan megszorongatták a címvédő Vardar Szkopjét, és kis szerencsével nemcsak egy pontot, hanem akár kettőt is elcsíphettek volna a mace- dón alakulattól (26:26). De említhetnénk a Wisla Plock otthonában aratott feltűnően magabiztos győzelmet is (27:33).

A Telekom Veszprémnek sincs szégyenkeznivalója, sőt, a bakonyi gárda hétről hétre bizonyította, hogy továbbra is Európa legszűkebb elitjéhez tartozik. A BL-ben még veretlen, négy győzelem mellett egy döntetlen a mérlege.

Lékai hetek óta csúcsformában játszik, amire nagy szükség lesz szombaton is Fotó: Penovác Károly

Ljubomir Vranjes, a veszprémiek trénere veszprémi pályafutása első magyar csúcsrangadójára készülhet.

A svéd szakvezető a klub hivatalos honlapján nyilatkozva elmondta, a Szegednek nincs olyan erős kerete, mint a PSG-nek vagy a Vardarnak, ám mégis nagyon magas szinten játszik a csapat, és szerinte Európa legjobb tíz gárdája közé tartozik.

A szakember szerint a Tisza-parti alakulat legnagyobb erőssége a védelme, többféle felállást tud és ezeket jók variálja.

Vranjes mester szakvezetőként nem először jár majd Szegeden. A 2010/11-es Bajnokok Ligája-évadban emlékezetes párharcot vívott a Flensburg és a Szeged a legjobb tizenhat között.

Az első mérkőzésre a németek csak igen szűkös kerettel tudtak kiállni, a két kapus mellett mindössze nyolc mezőnyjátékos alkotta a csapatukat. Ennek ellenére 27:26-ra sikerült legyőzni a szegedieket. A visszavágón 33:20-ra kikaptak a magyarok, így a Flensburg jutott tovább.

- Izgatottan várom ezt az összecsapást, hiszen már több helyről hallottam, milyen különleges ez a derbi – fogalmazott a tréner.

A veszprémieknél tovább-ra is hiányzik a sérült Nagy László.

A mérkőzés nem pusztán két pontról és a presztízsről dönt. Az egymás elleni eredmények döntenek arról, melyik csapat fejezheti be majd a döntőt hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!