Vilonya

2015.03.11. 09:24

Vilonyavíziós dalfesztivál

Vilonya – Országszerte ismert énekeseknek öltözve adtak elő mulattató nőnapi műsort az elmúlt hétvégén a vilonyai férfiak, akik immár húsz esztendeje minden évben rendhagyó módon köszöntik a hölgyeket a kistelepülés kultúrházában.

Szabó Péter Dániel

Fésüs Sándor polgármester, aki Pásztor Anna után szabadon Tehénpásztor Annaként maga is szerepelt a humoros műsorban, a rendezvény előtt köszöntőjében elmondta, a nőnapi hagyomány különösen fontos Vilonyán, hiszen több évtizede így köszönik meg mindazt a szeretetet és törődést a lányoknak és asszonyoknak, amit szavakba öntve talán meg sem tudnának tenni. – Talán egy kis lelkiismeret-furdalás is vegyül a nagy készülődésbe, hiszen mi férfiak nem mindig tudjuk viszonozni azt a féltő gondoskodást, amit a hölgyektől kapunk a mindennapokban. Épp ezért minden évben olyan műsort próbálunk összeállítani, ami a humor segítségével kicsit kiragadja őket a hétköznapokból – mondta el Vilonya polgármestere.

Baranyai Balázs alpolgármester és Kovács Kálmán a rendhagyó dalfesztivál „versenyzői” közt a színpadon (Fotó: Takács Béla)

Köszöntötte a megjelenteket Kovács Kálmán, aki korelnökként már húsz esztendővel ezelőtt is részt vett a vilonyai nőnap szervezésében, mi több, szereplőként is rendre színpadra lépett a műsorban. Elmondta, ugyan a településen hosszú évtizedek óta rendeznek nőnapi programokat, ám a mai, humorral és vidámsággal átszőtt előadást ötlete a kilencvenes évek közepén pattant ki az akkoriban alakult helyi kispályás labdarúgócsapat tagjainak fejéből. A siker hatalmas volt, híre ment a produkciónak, még Balaton-parti településekről is megkeresték a szervezőket, hogy lépjenek színpadra náluk rendhagyó előadásukkal. Hiába kínáltak pénzt is nekik, a vilonyai férfiak úgy döntöttek, ők csak szívből, az álaluk szeretett hölgyeknek adják elő műsorukat.

Azóta szép hagyománnyá érett a 670 fős kistelepülésen a mulatság, az aprócska kultúrházba száznál is többen zsúfolódnak össze minden év márciusának elején, hogy lássák az egyszeri és megismételhetetlen előadást. – Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak a helyi asszonyok várják nagyon a nőnapot, hanem a környező településekről is rendszeresen érkeznek érdeklődők, hogy lássák mivel készültünk az aktuális évben – mondja Baranyai Balázs alpolgármester, aki szinte gyerekkora óta résztvevője a produkciónak. Idén is szerepelt, az eurovíziós dalverseny mintájára összeállított Vilonyavíziós Dalfesztivál műsorvezetője és ceremóniamestere volt.

Zárásként együtt lépett színpadra a mulattató produkció összes résztvevője

A különleges estére több mint egy hónapja készült a lelkes, közel húsz főt számláló csapat. – Minden évben közösen találjuk ki, hogy milyen aktuális programot parodizáljunk. Voltunk már Dáridó Unszimpatikusok, színpadra állítottuk a Hullócsillag születik című műsort, de arra is akadt példa, hogy egy televíziós szappanopera szereplőinek a bőrébe bújtunk. A cél az, hogy egy mindenki áldal ismert produkciót karikírozzunk ki a magunk módján, ezért adtuk elő idén a Vilonyavíziós Dalfesztivált. Sokat gyakoroltunk, a hétköznap estéken próbáltunk a kultúrházban, de az eredmény láttán elmondhatjuk: megérte a fáradság – teszi hozzá Baranyai Balázs.

Ami az idén is teltházas nőnapi előadás programját illeti, az est folyamán olyan előadókat személyesítettek meg a derék vilonyaiak, mint Conchita Wurst, Karel Gott, Lányi Lala és Baby Gabi, de a Big Fantastic Boys, valamint a Negró és a torok kéményseprői fantázianevű csapatok is elénekeltek egy-egy mulattató dalt. Zárásként aztán közösen adta elő a díszes társaság az Akit szeretnek a lányok című slágert, amelyhez külön videoklipet is készítettek.

A műsort után aztán a hagyományoknak megfelelően ízletes vacsora várta a vendégeket, akik a nőnapi bálban hajnalig rophatták Mészáros József zenész jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!