Vilonya

2015.06.01. 14:56

A Felvidéken jártunk

Vilonya - Hetedik alkalommal rendezték meg májusban a Felvidéken a Felcsendül a dal Zoboralján című dalostalálkozót, amelyre ezúttal is meghívást kapott a Vilonyai Népdalkör.

Civil Tudósítónktól

A vilonyaiakat Nyitracsehin várta a testvértelepülés községházában Kupecsek Róbert polgármester és Cseri Dalibor alpolgármester. A folklórtalálkozóra ezúttal a szomszédos faluban Nagycétényben került sor.

A tizennégy színpadra lépő előadó közül a Zobor-vidéki dalkörök mellett több Magyarországról érkező csoport is színvonalas produkciót mutatott be. A rendezvény végén Mészáros Ferenc nagycétényi polgármester felhívására a jelen lévő mintegy százötven ember együtt énekelte Zobor-alja nem hivatalos himnuszát, az A csitári hegyek alatt című dalt. A Vilonyai Népdalkör vezetője, Csillak Jánosné emlékplakettet vehetett át a rendezvényt szervező Nyitra Megyei Művelődési Központ munkatársától, Varga Szilviától.

Kardos Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!