Vinye

2016.04.04. 18:43

Családi túra kankalinmezők között

Veszprém, Vinye - Közel negyven éve hirdetik az ajkai természetjárók a Cuha-völgyi vezetett gyalogsétákat, amelynek célja, hogy azok a túrázók, akik nem vállalkoznak hosszú távú bakonyi teljesítménytúrákra, lehetőséget, kedvet kapjanak a Cuha-völgy értékeinek, jelesül a tavaszi, ébredő, nyíló természet megismeréséhez.

Jákói Bernadett

Kiemelten fontosnak tartva azt a szempontot is, hogy Veszprém megye legszebb, országosan is kiemelkedő vasútvonalán, a 11. számú, műemléki védettséget élvező piros vonaton utazzanak. Erre adott lehetőséget az Ajka Városi Természetbarát Szövetség, amikor ajkai családokat, résztvevőket összefogva, 42 fővel az úgynevezett Kankalin túrára hívta az érdeklődőket.

Fotó: Jákói Bernadett

A nagyon sok kirándulót vonzó Cuha-patak környéke tavaszi pompájában fogadta az érkezőket, valamint a jól követhető piros sáv túraútvonal mentén gyalogolókat, akik kankalinmezőket is érinthettek a gyalogút során. A túra sajátossága, hogy érdemes gumicsizmában, váltózoknival érkezni, hiszen az útvonalat keresztező patakon átkelés nem kis kalandot jelent az erre haladóknak. A biztonságos, megfelelően kialakított útvonalon babakocsival sétáló kisgyermekes családok, idősek is kényelmesen végiggyalogolhatták a távot. A túrasétát minden évben április elején rendezi meg az AVTSZ az Ajkai Kórház Sportegyesület túravezetőivel.

Címkék#túra#Vinye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!