Vörösiszap

2010.10.14. 17:46

Elkészült a védőgát

Kolontár - A sérült zagytározó északi falán egyre több a repedés és folyamatosan szivárog a vörösiszap a Torna-patakba. Végleges megoldásként erődítményt építenek elé. Kolontáron nyolc házat elbontanak, ma visszaköltözhetnek a lakók.

Munkatársainktól

A gyár péntektől újra termel. Megérkeztek a térségbe az egészségügyi világszervezet, a WHO szakemberei, és az ellenkező híresztelésekkel szemben rögtön másnap megkezdték munkájukat, tudtuk meg dr. Pusztai Zsófiától, a szervezet magyarországi irodájának vezetőjétől. A WHO szakértői csoportjának célja felmérni a múlt héten történt iszapkatasztrófa közegészségügyi hatásait, továbbá hogy ajánlásokat tegyenek a kormány számára további hasonló esetek megelőzése végett.

A csoport tagjai nemzetközi, közegészségügyi kockázatelemzésben és -kezelésben nagy gyakorlattal rendelkező szakértők, különös tekintettel a környezeti problémákra, azon belül a vegyszerek által szennyezett ivóvíz kérdésére. Péntekre teszik le javaslataikat.Helyszíni bejárást tartott csütörtökön Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár újságírók társaságában. 

 Dossziénk az iszapkatasztrófáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!