Vörösiszap

2010.11.24. 00:02

Felmérték az iszapkárokat

Devecser - A vörösiszap által elöntött három település Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely önkormányzata felkérésére a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara ingyen elvállalta annak a szakértői munkának az elkészítését, amely a vis maior keretből történő állami támogatáshoz szükséges - adta hírül szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben a mérnöki kamara.

Németh F. Bernadett

A szakértői feladat a vörösiszap okozta, valamint a mentés során tíz középületben, hét hídban, 650 méter vízelvezető árokban és mintegy 6,5 hektár közterületben keletkezett károk felmérését, a helyreállítás módjának, illetve költségeinek meghatározását jelentette. A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara a munkához a Magyar Mérnöki Kamara közlekedési tagozatának és a Széchenyi egyetemnek a segítségét kérte. A felhívásra a budapesti, fehérvári, győri és veszprémi szakértők november elején kezdték meg a munkát, határidőre elkészítették, és az önkormányzatoknak átadták a szakértői jelentéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!