Vörösiszap

2010.11.09. 18:38

Nem kell, ami devecseri?

Devecser - Szerkesztőségünkbe eljutott hírek szerint a november negyedikei devecseri lakossági fórumon szó volt arról is, hogy a helyi vállalkozók termékei iránt csökkent a kereslet.

Tóth B. Zsuzsa

Elhangzott, hogy Nyirád polgármestere megtiltotta a devecseri cukrászdákban készülő termékek fogyasztását falujában. Minderről megkérdeztük a polgármestert. Sarkadi-Nagy András határozottan állította, hogy a hír nem igaz, ő nem tilthatja meg a vállalkozóknak, hogy ne forgalmazzanak valamit. Javaslatot ugyan tehet, de ezzel a jogával nem élt.

A fórumon ebben a témában, a helyi cukrászok nevében felszólaló Kiss Erzsébet szintén nyilatkozott lapunknak. Elmondta, hogy örülnének, ha a forgalmuk a régi lenne, hiszen az jelentősen visszaesett az utóbbi egy hónapban, amióta a katasztrófa történt.
- Saját termékeket kínálunk a cukrászdánkban, mi nem foglalkozunk kiszállítással. Azonban a lezárt városba a vevők hetek óta nem jöhetnek be, márpedig nálunk magas volt az átmenő forgalom aránya.

 

Most mindössze 20-30 százalékát áruljuk a korábbi mennyiségnek a cukrászdában. Igaz, hogy az épületet nem érte el az iszap, azonban így is károsultak vagyunk mi és más vállalkozók is. Ettől függetlenül nyitva tartunk, már csak azért is, hogy lássuk, mekkora forgalom kiesésre kell majd számítanunk a jövőben. A fórumon a helyi cukrászok, élelmiszer gyártók nevében szóltam.

Ami Devecserben készül, az igenis fogyasztható termék, ezt az állategészségügy is aláírja. Ellenőriztek és rendben találtak mindent nálunk. A kormányzati portálon mégis fent van a lakossági információk között, hogy helyben előállított élelmiszert nem szabad fogyasztani. Akkor sem, ha az közvetlenül nem érintkezik az iszappal. Hiába próbáltam közbenjárni, hogy vegyék le, csak ígéretet kaptam rá, a mai napig ott szerepel ez a kijelentés - mondta Kiss Erzsébet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!