Vörösiszap

2011.02.12. 12:30

Sportszerek a devecseri iskolának, sportszerető adományozóktól

A vörösiszap katasztrófa negyedik hónapját követően is érkeznek még adományok a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolába.

Czeidli József

 

A hétvégén egy budapesti baráti társaság - amelyet a kosárlabda szeretete tart össze - látogatott el az iskolába. Dénes Attila csapatkapitány kérdésemre elmondta, hogy ők is értesültek az október 4-i eseményről, s úgy határoztak, megsegítik a gyerekeket. Az ajándékok között kosárlabdapalánk, kézilabda, kosárlabda, futsal labda is megtalálható. A fiatal, jobbára értelmiségiekből álló csapat tagjai hétvégeken, péntekenként fél nyolckor találkozik egy budapesti középiskola tornatermében, s együtt kosárlabdáznak. Köztük tudhatják Zelinka Ildikó sportriportert is. A vidám adományozók remélik, hogy a devecseri iskolában tanuló diákok sportolási körülményei ezzel is javulnak, és ők is olyan örömüket lelik a játékban, mint az adományozók.  Horváth Csaba testnevelőtanár és két diákja vette át a sportszereket, s meghívták jótevőiket egy későbbi kosárlabda mérkőzésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!