Vörösiszap

2011.04.20. 05:06

Nem engedi lebontani a házát

Devecser, Budapest - Marton Zoltán devecseri építőanyag-kereskedő az ombudsmanhoz fordult, mivel nem tud megegyezni az állammal a kártalanításról. A férfi nem fogadja el a 17 milliós kártalanítást, mert abból nem tud akkora házat felépíteni, mint a régi volt, amelyet nem enged lebontani. Hetven négyzetméteres melléképülete is van.

Németh F. Bernadett

A bontásra ítélt területen szinte csak az ő háza áll, miközben a vállalkozó felbontja az utakat, megszünteti a közműveket.  Ha a károsult nem fogadja el az állami kárenyhítést, a kényszerbontást elrendelhetik.
 
A fővárosban folytatódnak a katasztrófával kapcsolatos perek, az egyikben azt is kérik, hogy a tározót zárják be. A Mal Zrt. három igazgatósági tagját és cégvezetőjét is perbe vonja egy másik iszapkárosult család ügyvédje, dr. Lehman György.  A károsultak több mint ötmillió forintot követelnek. Kérik a bíróságot, hogy a cég megszűnése esetén a másod- és negyedrendű alperes (a cég tulajdonosai) korlátlanul és egyetemesen feleljenek a károkozásért.


Dossziénk az iszapkatasztrófa híreivel. Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!