Vörösiszap

2012.03.23. 19:02

Meglepődött a japán nagykövet a vörösiszap nyomain

Devecser - Ito Tetsuo japán nagykövet tett látogatást pénteken a városban.

Tóth B. Zsuzsa

A nagykövettel tartott a Japán-Magyar Baráti Társaság tízfős delegációja, hogy megnézzék a helyreállított várost. Ito Tetsuo a vörösiszap-katasztrófa után már járt Devecserben, 420 ezer szájmaszkot hozott ajándékba. Az adományhoz a gyűjtést a Veszprém megye testvérmegyéje, Gifu tartomány prefektúrájában működő társaság és a Lions Klub szervezte. Pénteken a nagykövet meglepve látta, mennyit változott a város.


 

Példát mutatnak az összefogásra

A küldöttség látogatást tett az emlékparkban és az új városrészben, majd a Kastélykönyvtárban Toldi Tamás polgármester fejezte ki örömét, hogy újra találkozhatnak. Szólt a helyreállítási munkálatokról és hangsúlyozta a segítségnyújtás, az összefogás fontosságát, amely mind szerepet játszott a gyors talpra állásban. Ito Tetsuo elmondta, hogy nagyon meglepte, milyen gyorsan rendbe jött a város. Megköszönte, hogy a tavalyi földrengést követően hazánk segítséget nyújtott a japán népnek. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a gyors segítség, amely Japánból érkezett, milyen hatékony volt. Együttérzését fejezte ki az ottani katasztrófa kapcsán. Dr. Jamada Dzsicuhiro, a baráti társaság elnöke elmondta, hogy miután utánajárt, mire lehet szükség, két hónap alatt sikerült megoldani, hogy sok ezer maszkot biztosíthassanak a katasztrófa sújtotta területnek. Ékes József országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a két nép közti barátság jó példája annak az összefogásnak, amire a világban a katasztrófák után nagy szükség van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!