Vörösiszap

2010.11.12. 17:37

A Bakonyban kirándultak

Bakonyszentlászló - Egybusznyi devecseri gyermeket láttak vendégül a minap Bakonyszentlászlón. A községben tartalmas programot szerveztek a részükre.

Tremmer Tamás

A bakonyszentlászlóiakat is megérintette az Ajka térségi iszapkatasztrófa. A helyi önkormányzat már nyújtott anyagi segítséget, a Bakonyért Szentlászló Turisztikai Egyesület pedig adománygyűjtést szervezett. Ezzel azonban még nem merültek ki a lehetőségeik, csütörtökön a saját buszukkal devecseri iskolásokat hoztak a községbe, s egész napos programot szerveztek nekik.

Sebestyén Vince polgármester és Vitáris Tímea, a turisztikai egyesület elnöke elmondták, ezzel is segítenének hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek, akár csak egy napra, de elfelejtsék a térséget ért katasztrófát. A diákokat megvonatoztatták a Cuha völgyében, Porváról a tanösvényen keresztül gyalog jöttek vissza Vinyére. Bakonyszentlászlón ebéddel várták őket, délután pedig kézműves-foglalkozással, illetve sétakocsikázással kedveskedtek a fiataloknak.


A devecseri igazgatóhelyettes, Mayer Gábor elmondta, a felkérésnek örömmel tettek eleget. A nap a tanulmányokban semmilyen kiesést nem okoz, az igazgatóval megbeszélték, a szentlászlói élményeket betudják az őszi kirándulásnak.A devecseri gyermekeket Sebestyén Vince (balról) fogadta a szentlászlói vasútállomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!