Vörösiszap

2010.11.19. 20:26

A szomszédban sétálnak

Devecser - A védőnők sem tudnak mást tanácsolni, mint a védőmaszk viselését a gyerekeknek. A gyerekgondozási szakemberek is nehezen igazodnak el az olykor egymásnak ellentmondó nyilatkozatok között.

Németh F. Bernadett

Csizmadia-Monek Viktória védőnőhoz naponta fordul tanácsért a szülők: mit tegyenek a gyermekek védelme érdekében. Mindenkinek a szájmaszk viselését tanácsolja, bár tudja, hogy sok kicsi nehezen tűri magát. Tapasztalata szerint sok gyerek jár az utcán szájmaszk nélkül, és csecsemőket is levegőztetnek a városban, pedig ezt végképp nem ajánlják a szakemberek. Aki megteheti, Ajkára viszik sétálni, mozogni a gyerekét és a gondos szülők csecsemőkkel nem sétálnak az iszappal elöntött településen.

- Azt is hallottuk, hogy egyes ajánlások szerint a csecsemőket pelenkával letakart arccal kell sétáltatni, de Csizmadia-Monek Viktória szerint ezt biztosan nem védőnő tanácsolta. Ez a módszert a természeti népek között ismert és fulladást nem okoz, de a szállópor ellen nem is védi az újszülöttet. A csecsemőket is kell levegőre vinni, ezt a védőnők a kora reggeli órákban ajánlja. A védőnő tapasztalata az, hogy a szülők bizonytalanok, nem tudják, melyik információnak higgyenek és féltik gyermeküket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!