Webshop

2015.06.04. 15:34

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a a Szolgáltató tulajdonában és üzemeltetésében álló www.veol.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A honlap adathálózati kezelői felülete az adathálózat (INTERNET) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Szolgáltató azonban kizárólag Magyarország területére címzett megrendeléseket fogad el!

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a jogszabály szerint előírt ÁFA-t, (a megrendelt termék teljes ellenértéke bruttó összegben kerül feltüntetésre).

Név: Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.

Székhely: 8200 Veszprém, Házgyári út 12.

Képviselők neve: Szabó Miklós ügyvezető, Kázmér Judit ügyvezető, Kinde Kálmán ügyvezető

Cégjegyzékszám: Cg-19-09-515605

Nyilvántartó hatóság neve: Veszprémi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 11340520-2-19

Közösségi adószám: HU11340520.

Számlavezető pénzintézet: UniCredit Bank Hungary Zrt. SZABADSÁG TÉRI FIÓK

Számlaszám: 10918001-00000164-80120004

E-mail cím: [email protected]

Telefonszám: +36 20 571 4888

A honlapon megjelenő cikkek és egyéb tartalmak, illetve használati tárgyak értékesítése

A Szolgáltató megtesz minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A honlapon megjelenő fotók csak illusztrációk, a termékek a valóságban eltérhetnek. A termékleírások, nem minősülnek részletes terméktájékoztatónak, a megrendelt termék kézhezvételét követően és a felhasználás előtt, a Felhasználó köteles gondosan áttanulmányozni a csomagolásban található tájékoztatót, használati utasítást. A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért. A Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, a Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. Előfordulhat, hogy a honlap áramszünet, rendszerhiba vagy egyéb a Szolgáltató működési körén kívül eső okból ideiglenesen nem üzemel. Amennyiben a Felhasználó emiatt nem fér hozzá a tartalomhoz a Szolgáltatóval szemben kártérítési, kötbér igénnyel nem élhet.  A Szolgáltató minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy a honlap újra kifogástalanul működjön.

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb.) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos. A digitális tartalomra történő előfizetéssel a Felhasználó csak a tartalom megtekintésére, elolvasására szerez jogosultságot, a szerzői jog jogosultjának személye nem változik.

A megrendelést a Szolgáltató csak regisztrált megrendelőtől és csak akkor fogadja el, ha a megrendelő a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. A regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár.

A Szolgáltató a megrendelő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A regisztrálót az e-mail cím azonosítja, azaz minden e-mail címet csak egyszer lehet a rendszerben regisztrálni. Regisztrációhoz ezen felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a fogyasztó egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az üzemeltető felelősséget nem vállal. Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új megrendeléshez újra kell regisztrálnia. A Felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat a Szolgáltató kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a fogyasztó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Ha Ön regisztrált Felhasználó, de elfelejtette jelszavát, használja a jelszó emlékeztetőt. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor a jelszavát e-mailben elküldjük Önnek.

A Felhasználó a honlapon jogosult egy hónapban legalább 5 cikket ingyenesen megtekinteni. A legalább 5 cikk ingyenesen történő megtekintését követően, amennyiben az adott hónapon belül több cikket is szeretne megtekinteni, a Felhasználót fizetési kötelezettség terheli, melyet a honlapon felugró fizetőfalon keresztül tud teljesíteni. A fizetés bankkártyával történik az OTP online felületén. A megrendeléssel a Felhasználó jogosultságot szerez a honlapon közzétett cikkek és egyéb digitális tartalmak megtekintésére, illetve használati tárgyak megvásárlására, attól függően, hogy a Felhasználó milyen terméket, vagy termékcsomagot rendel meg. A Felhasználó a termék, termékcsomag ellenértékét a megrendeléskor fizeti ki. A használati tárgyak átadása-átvétele a Felhasználó választásának megfelelően a Szolgáltató ügyfélszolgálatain személyes átvétellel vagy házhozszállítással lehetséges.

A Felhasználó a megrendeléssel a termékcsomag típusától függően különböző időtartamokra, de minden esetben határozott időre előfizetéssel rendeli meg a szolgáltatást. A határozott idő lejárta után a szerződés időtartama minden további nyilatkozat nélkül egy hónappal meghosszabbodik, mindaddig, amíg a Felhasználó írásban nem jelzi a Szolgáltatónak, hogy a termékre nem kíván ismételten előfizetni. Ez a rendelkezés csak a digitális tartalmakra vonatkozik, a használati tárgyakra nem, mert azok csak egy alkalommal kerülnek átadásra. Ha a Felhasználó a határozott idő lejártát megelőző legkésőbb 2. munkanapig írásban jelzi a Szolgáltató felé, hogy a termékre nem kíván újból előfizetni, akkor a szerződés a határozott idő leteltével megszűnik és a Felhasználót további fizetési kötelezettség nem terheli. Ha a Felhasználó írásban jelzi a Szolgáltatónak, hogy a terméket, termékcsomagot nem kívánja a következő hónapban megrendelni, akkor a Felhasználó és a Szolgáltató közötti szerződés a hónap utolsó napján megszűnik.

A Felhasználó az előfizetést a „tovább” menüpont, majd az „előfizető” menüpontra történő kattintással végezheti el. Ezek után a Felhasználó megadhatja a megrendelés felvételéhez szükséges  személyes adatait. Amennyiben a regisztrációhoz képest a megrendelés során a Felhasználó személyes adataiban változás történt, akkor a Szolgáltató az előfizetés teljesítéséhez a megrendeléskor megadott adatokat fogja figyelembe venni.

A Felhasználó a megrendelés beérkezésekor automatikus e-mailt kap. Az automatikus e-mail tartalmazza az előfizetés során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a fizetési módot, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. Ezt követően az automatikus email-ben lévő linken a megrendelést a Felhasználónak 48 órán belül meg kell erősítenie. A Felhasználó a megerősítés Szolgáltatóhoz történő beérkezésétől számított 2 munkanapon belül kapja meg  a digitális tartalmakon belül a Napló című újság digitális változatát, míg a veol.hu oldalon megjelenő cikkekhez történő hozzáférési jogosultságot és a digitális szakácskönyvet a megerősítés követően azonnal biztosítja a Szolgáltató.

Ha a Szolgáltatóhoz nem érkezik meg 48 órán belül a megrendelés megerősítése, úgy a Szolgáltató mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt digitális tartalomhoz nem köteles a hozzáférési jogosultságot megadni, illetve a használati tárgyat átadni. Ebben az esetben a Szolgáltató a termék ellenértékét 48 órán belül visszautalja a Megrendelőnek. A használati tárgyak átadásának határidejére az 5.5. pontban írtak az irányadók.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a Felhasználó adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket elutasítsa.

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, figyelemmel a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseire.

A szerződés a visszaigazolás Felhasználó általi megerősítésével jön létre.

5.5. Fizetés, szállítás, számla

Az előfizetés bankkártyával történik az OTP online felületén. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató az első fizetést követően az esedékessé váló előfizetési díjat a Felhasználó számlájáról automatikusan levonja. Szállítási határidőről a Felhasználó visszaigazolásában kap tájékoztatást a Felhasználó. A Szállító kettő alkalommal kísérli meg a megrendelt tárgyak átadását. Ezt követően a Szolgáltató további kiszállításokra nem köteles.  Ezután a megrendelést a Szolgáltató érvénytelennek nyilvánítja és törli.

A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért terméket 0 -Ft szállítási díj ellenében csomagolja és házhoz szállítatja. A Szolgáltató a teljesítésről számlát állít ki, melyet a termék ügyfélszolgálaton történő átvételekor, vagy házhozszállítás esetén ad át a szállítást végző személy, míg kizárólag digitális tartalom megrendelése esetében postai úton juttat el a Felhasználónak.

A termék átvételekor a Felhasználó köteles megvizsgálni, hogy a termék sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson, a terméken, a Felhasználó kérheti a kiszállítást végző személytől, vagy az ügyfélszolgálaton történő átvételkor, az ügyfélszolgálattól jegyzőkönyv felvételét, mert a termék futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a Felhasználó kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után, vagy a Felhasználónak az ügyfélszolgálattól történő távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni.

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés a termék átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

A Szolgáltató - eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a Felhasználó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket. A Szolgáltató késedelme esetén a Felhasználó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a Felhasználó jogosult a szerződéstől elállni. A Felhasználó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta vagy a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre (Fogyasztó) vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül jogosult elállni.

Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a honlapon található elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Postai úton történő elállás alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a 14 naptári nap határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az 7.1. és a 7.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A szavatossági igényeit a Fogyasztó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név:  Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.

Levelezési cím: 8200 Veszprém, Házgyári út 12.

Telefonszám: 06 94 999 120 (H-P. 7:00-17:00)

E-mail cím: [email protected]

A fogyasztók szavatossági és jótállási igényei érvényesítése során Szolgáltató a 19/2014 (IV.29.) NGM rendelet szerint jár el.

Ha Szolgáltató a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is-öt munkanapon belül igazolható módón értesíti a fogyasztót.

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.

Levelezési cím: 8200 Veszprém, Házgyári út 12.

Telefonszám: 06 94 999 120 (H-P. 7:00-17:00)

E-mail cím: [email protected]

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: [email protected] Fax: (88) 412 150

Bírósági eljárás kezdeményezése

A Szolgáltató jogosult a fogyasztó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a fogyasztó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a fogyasztó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak. A honlapon a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető.

A fogyasztó az önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni, a [email protected] e-mail címre küldött elektronikus levélben, vagy pedig postai úton az alábbi címre küldött levélben:

Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.

8200 Veszprém, Házgyári út 12.

Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a fogyasztó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

A fogyasztó  panaszaival írásban fordulhat a  [email protected] címen elektronikus úton, vagy a Szolgáltató 8200 Veszprém, Házgyári út 12. címére küldött levél formájában. A Szolgáltató a panaszkezelést a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és egyéb vonatkozó jogszabályok szerint végzi.

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a honlapon megrendelhető termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a honlap oldalán.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen nyilatkozat bármikor történő megváltoztatására. A Szolgáltató magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

A Szolgáltató számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Szolgáltató a felhasználók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket a Szolgáltató saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. A Szolgáltató adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

Az információs önrendelkezésről és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;

A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;

A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég (MPL futárszolgálat) irányába történő továbbításához a fogyasztó kifejezetten hozzájárul.

A fogyasztókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő fogyasztó személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata.

A Szolgáltató által gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen kimutatásokat úgy kell elkészíteni, hogy azokból ne lehessen az érintettre vonatkozó következtetést levonni.

A honlapon a Szolgáltató különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról.

A honlap látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a honlapon a rendelés csak regisztráció után adható le.

Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján a Szolgáltató köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni.

A Szolgáltató az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol.

A kötelező adatkezelések esetét ide nem értve az egyes Felhasználó bármikor tiltakozhat személyes adatai kezelésével szemben. Amennyiben a tiltakozással kapcsolatban meghozott döntéssel a Felhasználó nem ért egyet, úgy a döntés kézhezvételétől számított 30 napon belül bíróság előtt pert indíthat az adatkezelővel szemben. A felhasználó jogainak feltételezett megsértése esetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) vagy az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

A honlapon előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. A Szolgáltató nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak a Szolgáltató által működtetett honlapra vonatkozik.

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2015. február 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!