Zalaszegvár

2017.06.11. 09:16

Zenés ébresztő, pogácsa és pálinka Zalaszegváron

ZALASZEGVÁR - Postás Józsi zenéjére ébredtek a település lakói szombaton a hagyományos falunapi ünnepen.

Tisler Anna

Az ismert zenész és a helyi önkormányzati képviselő-testület tagjai lovas kocsival járták végig a község utcáit, ahol már csaknem minden ház
előtt várta őket valaki. Tudja Endre polgármester pálinkával kínálta a felnőtteket.

Mire a lovas kocsi visszaért, már gyülekeztek a helybeliek a sportpályán. A közeli Szentimrefalva településről is érkezett egy főzőcsapat Zalavölgyi László polgármester vezetésével. Az önkormányzat dolgozói többek között pacalt készítettek ebédidőre, a vendégek kínálására.

Tudja Endre polgármester reggeli kínálása
Fotó: Tisler Anna

A főzőversenyre benevező csapatok már reggel korán munkához láttak, hogy délre elkészüljenek. Közben megérkezett a kalandpark. A gyerekek örömmel vették birtokba a mászókát, a csúszdát. A tér másik felén pedig festéklövészetet tartottak.

Ez a nap a közösségépítésről és az összetartozásról szólt. Kora délután Oszvald Marika operettműsorát fogadták nagy vastapssal a falubeliek, majd a csabrendeki Kis Dance csoport fürge gyermek és fiatal tagjai mutattak be ízelítőt gazdag műsorukból.

A látványos motoros bemutató pedig főkent a technika iránt érdeklődő férfiak számára nyújtott emlékezetes perceket, izgalmakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!