szociális háló

2017.10.06. 12:25

Ajándékkal köszöntötték az időseket Zánkán

Idősek napi ünnepséget tartottak a Balaton-parti település faluházában. A településen 268 időskorú él, őket látták vendégül csütörtök délután.

Sági Ági

A vendégeket Filep Miklós polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a település megőrzi a szociális gondoskodás hálóját a jövőben is. Ismertette az idei és a tervezett jövő évi települési fejlesztéseket is. A zánkai önkormányzat idén 7000 forint ajándékban is részesítette a település időskorú lakóit.

 

Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője is. Elmondta, hogy a gazdaság jó teljesítménye lehetővé teszi, hogy a tavaszi nyugdíjemelés után novemberben egyösszegű nyugdíjkorrekcióra kerüljön sor a törvénynek megfelelően, emellett pedig nyugdíjprémium is lesz. Elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az idősek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik.

Zánkán külön köszöntötték a három 90 év fölötti hölgyet és urat, majd az óvodások és iskolások is műsort adtak a megjelenteknek. A European Operett társulatának két tagja a táncdalfesztiválok hangulatát idézte meg, majd a program vendéglátással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!