Zene

2017.09.07. 19:50

Izgulhatunk a Queen’s Landért a Budapest Music Expo – Öröm a Zene tehetségkutatójának döntőjében

VESZPRÉM - Számunkra lehetőséget jelent minden ilyen kezdeményezés, ahol visszajelzést kapunk arról, hogy jó-e amit csinálunk - véli Birincsik Albert, a Queen's Land gitárosa, aki zenekarával megnyerte az első veszprémi Élő-Zene Tehetségkutató Fesztivált.

Leitner Vera

Idén első alkalommal Veszprém megye is csatlakozott az Öröm a zene programhoz, melynek keretében Magyarországon és Erdélyben 21 helyszínen zenei tehetségkutató működik. Az április 1-jén tartott tehetséggondozó rendezvényt Veszprémben a helyi Élő-Zene Egyesület valósította meg az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Tere és az Agóra Veszprém VMK közreműködésével, s az így létrejött programot szakmai partnerként a Peron Music Alapítvány (Tatabánya), az NKA-Cseh Tamás Program és az Öröm a zene program támogatta.

Az első helyezést a veszprémi Queen s Land zenekar érdemelte ki a szakmai zsűri döntése alapján, akik így októberben részt vesznek a Budapest Music Expo - Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében, ahol a zenekarok további szakmai útmutatásért, s a Hangszeresek Országos Szövetsége és a Cseh Tamás Program által felajánlott nagydíjakért is színpadra lépnek.

- Nem pusztán a zene szeretete mozgat bennünket. Ebben szeretnénk továbbfejlődni, egy professzionális irányba tovább indulni, így fontosak a szakmai vélemények, meglátások - fejti ki Birincsik Albert, a Queen's Land gitárosa, válaszolva a kérdésre, miért döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat az áprilisi tehetségkutatón. - Ez természetesen nem azt jelenti, hogy műfajra készítünk zenét, mert olyan zene jön belőlünk, amilyen jön. Ha már tudunk rajta formálni, akkor szeretnénk szakmai szempontokat is figyelembe venni, s ha ez összefér azzal, amit eredetileg is csinálunk, akkor ezt meg is tesszük.

Alberttől megtudtuk, a zenekar előtt jelenleg nem csak az októberi döntő és a tehetségkutató első helyével járó Pannon Unifest-fellépés áll.

- A közeljövőben tervezzük az első lemezünk felvételét és megjelentetését is. Ennek anyaga már régen összeállt, de addig még nem jutottunk el, hogy az összes számot felvegyük. Ehhez stúdióba kell vonulni, a szövegeket kicsiszolni, meg a hangszerelésen dolgozni, ehhez pedig idő kell - mondja el Birincsik Albert, aki hozzáteszi, általában ez jelenti a legnagyobb nehézséget, hiszen az együttes további tagjainak (Kéri Kolos - basszusgitár, Kiss Dániel - ének és Kolonics Máté - dob) is van civil foglalkozása. A zenekar ezzel együtt arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet tudjanak zenélni, a legfőbb tevékenységük ez legyen.

Albert elmeséli, a zenekart többek között az is komolyan foglalkoztatja, hogy magyarul vagy angolul írják-e a dalok szövegeit.

- A mi zenénkre, erre az angolszáz gyökerű indie-folk-pop-rock műfajra igényes magyar szöveget írni komoly kihívás. Közben viszont imádjuk a magyar nyelvet. A személyes véleményem, hogy az Y és Z generációnak már mindegy, milyen nyelven szólal meg a zene, hiszen ösztönösen megértik az angolt, ugyanakkor azt is látom, hogy imádják a magyar szövegeket duruzsolni. Mi ezt a műfajt angolul szeretjük űzni, mellette persze vannak magyar dalszövegeink is, aztán kiderül, melyikre lesz nagyobb igénye a közönségnek és a zenekarnak.

A Queen's Land fellépéseiről, dalairól és legfrissebb híreiről az érdeklődők az alábbi csatornákon szerezhetnek információt:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCn55d4MHfk8f9no6Z1I2EnQ

Facebook: https://www.facebook.com/queensland.official

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!