Zene

2016.08.16. 18:55

Igényes slágerek Charlie-tól - A népszerű zenész meghálálja a közönségtől érkező szeretetet

Pápa - Ilyen sok tehetséges fiatal magyar zenész soha nem volt, mint most. Csoda világ van, csak sajnos nem őket hallom a rádióban - jegyezte meg a Naplónak adott interjújában Horváth Charlie.

Polgár Szilárd

A gyönyörűen megújult pápai Esterházy-kastély udvarát elegáns térkőburkolat díszíti, amely a barokk épület törtfehér homlokzatának ölelésében ideális színtere szabadtéri programoknak. Immár harmadik éve nagy siker a Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán elnevezésű kulturális programsorozat, amelynek idei első előadásán Horváth Charlie adott fantasztikus koncertet. A népszerű énekessel a fellépése előtt a kastély egyik kőpadján beszélgettünk.

- Csodálatos helyszínen van a pápai koncert, igazán gyönyörű az Esterházy-kastély - nyilatkozta a Naplónak Charlie, miközben az épületre pillantott. - Köszönöm szépen a meghívást! Rengeteg fellépésem van, a következő napokban a Felvidéken, Békéscsabán és Székesfehérváron is koncertet adok. Imádok a zenészbarátaimmal muzsikálni, büszke vagyok arra, hogy nekem soha nem maradt el egyetlen bulim sem.

László Attila gitáros és Horváth Charlie a pápai Esterházy-kastély udvarán adott nagy sikerű koncerten Fotó: Polgár Szilárd

- Ha már a zenészbarátok szóba kerültek, Pápán is legendás muzsikosokkal lép színpadra.

- A Charlie Bandben László Attila, Lattman Béla, Póta András, Halász János, Csiszár Péter muzsikál. Sokukkal évtizedekig együtt játszottunk külföldön. Régi csibészek és a legjobb zenészek Magyarországon, mindegyikük főiskolát végzett muzsikus. Imádok velük zenélni, a dalok minden koncerten kicsit másképpen szólnak. Volt egy Charlie Angel s nevű együttesem is, amelyben Lukács Petával zenéltem, aki Pápáról származik és Magyarország egyik legjobb gitárosa.

- Pályafutása során kiváló zeneszerzőkkel dolgozott együtt, ám dalaiban legalább olyan erős a szöveg is, némelyikük már-már irodalmi húrokat penget.

- Horváth Attila az egyik legjobb barátom, nála jobb szövegíró nem lesz, és nem is volt itthon. Amikor még senki nem tudta, ki vagyok, mi már akkor is együtt dolgoztunk, rám írta a szövegeket. Ő modern korunk Petőfije vagy Arany Jánosa.

- Gondolom, komoly fejtörést okoz, hogy a több száz saját dalból, tucatnyi slágerből melyik szólaljon meg a koncerteken.

- Ezeken a szép nyári estéken az emberek szórakozni akarnak, ezért igényes slágereket hoztunk Pápára. Ha a dalaimat ének nélkül játssza a zenekarom, ezek a számok magukban is hallgathatóak. Hazánkban befutott egy csomó tehetségtelen zenész, mert a süketek a szöveget hallgatják, akár már két akkorddal is lehet népszerűnek lenni. Pedig ennyi tehetséges magyar fiatal soha nem volt, mint manapság. Csoda világ van, csak éppen nem őket hallom a rádióban.

 

A szépszámú közönség igényes slágereket hallhatott a következő évben a 70. életévét betöltő népszerű zenésztől
Fotó: Polgár Szilárd

- Néhány hete ment el Somló Tamás, akivel évtizedes legendás barátság kötötte össze.

- Sajnos az elmúlt években sok csapás ért, két éve elhunyt a feleségem, pár hete pedig a legjobb barátom, Somló Tamás. Drága feleségemhez minden héten kimegyek a temetőbe, akárcsak a szüleimhez. Nem volt könnyű, de sikerült összeszedni magam, ebben nagyon sokat segített, hogy tavasszal a fiam és az unokám is hozzám költözött.

- Jövőre lesz hetvenéves. Ha visszatekint az elmúlt hét évtizedre, elégedett azzal az úttal, amit bejárt?

- Igen, jövőre leszek hetvenéves, amit egy, a Budapest Arénában tartandó koncerttel ünnepelek majd, ahová csak a barátaimat hívom meg. Remélem, a sors kegyes lesz hozzám, és még lesz tíz évem, hogy megvárjam az unokám felcseperedését. Úgy érzem, nagyon szeretnek az emberek, igaz, ezt ötven éven át megháláltam. Fizikailag még jól bírom, Isten megáldott, szerencsés ember vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!