Zene

2014.07.17. 07:09

Katie Melua legnépszerűbb dalait mutatta be a VeszprémFesten

A VeszprémFest második napi fellépőjéről azt tartják, hogy énekével, személyiségével elvarázsolja az embereket. Erről Katie Melua szerda esti koncertjén végre a magyar közönség is meggyőződhetett.

Gajdos József

Gyorsan elkapkodták a jegyeket Katie Melua előadására, ami nem is csoda, hiszen a grúz származású brit énekesnő ünnepelt csillaga a popzene világának. Magyarországon először lépett fel, de Mészáros Zoltán fesztiváligazgató nem csak ezt említette meg köszöntőjében, hanem bizakodott, hogy az időjárás nem lesz főszereplője az estének. A délutáni felhőszakadás után a sötét felhők ugyanis még a vár fölött gomolyogva riogatták a világsztárra kíváncsi nézőket. Az égiek megkegyelmeztek, elvonult a vihar - vagy Katie csodálatosan szárnyaló mezzoszopránja űzte el az esőt? -, így zavartalanul élvezhette a VeszprémFest közönsége a bájos előadó fantasztikus műsorát.

Fotó: Stiger Ádám

A jegymizéria ellenére Katie szerencsére ragaszkodott az intimebb várbeli helyszínhez, mondván, hogy az ő stílusához, dalaihoz ez a meghitt tér jobban illik, mint a modern Veszprém Aréna. Bejött a lépése, igazi kamarakoncert kerekedett a csodálatos helyszínen. Ezért sokat köszönhet neki az a több mint kétezer szerencsés ember, aki hallhatta őt énekelni az érseki palota által ölelt hangulatos színpadon.

Katie Melua egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket arató előadóinak, több mint 11 millió eladott albummal, egymillió koncertjeggyel és 56 platina díjjal. Az ismert videó megosztón  a nagy számait már hét-nyolcmilliószor játszották le (Nine Million Bicycles, Just Like Heaven, The Flood, Closest Thing To Crazy), de a kevésbé kedveltek is két-hárommillió letöltésnél tartanak (If You Were A Sailboat, Spiders Web, I Cried For You, A Happy Place). Pályafutása során mindféle rekordot megdöntött a harmincadik életévében járó különleges hangszínű énekes.

Veszprémbe a legnépszerűbb dalaival érkezett, a lassú tempójú, nagy ívű, szépen hangszerelt, romantikus popslágereket a zenésztriójával adta elő. Katie nemcsak nagy átéléssel énekelt, hanem váltott gitárokkal, időnként a zongorához ülve végig játszotta a másfél órás koncertet. A többnyire klasszikusan hangszerelt, blues, jazz, és folk elemeket is tartalmazó számait szépen adta elő a sztárallűröktől mentes, szimpatikus énekesnő. Az idős kísérőzenészek – fontos színpadi szereplőként is - szinte észrevétlenek maradtak, kitűnően tették a dolgukat.

Fotó: Stiger Ádám

A nézőtér teljesen megtelt, a közönség figyelt, élvezte a koncertet, magába szívta az izgalmas zenét. Katie Melua – a szerelemről és az éneklő szóló lenyűgöző hangzású dalaival – elvarázsolta a veszprémi nézőket ezen az estén. Joggal szólt a végén a vastaps a kedves, szerény világsztárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!