Zene

2014.02.11. 10:47

Öt éves az Új Idők zenekar

Tapolca - Pörgős, magával ragadó, metálos fényű születésnapi bulit tartott az öt évvel ezelőtt megalakult Új Idők zenekar a Szent György étterem pincéjében.

Tóth B. Zsuzsa

Amint az a koncerten is elhangzott, kizárólag saját számokat játszik a tapolcai banda, valóban új (önálló) úton jár az Új Idők. A lehetőségek palettája széles, és ezzel él is a négy tagú (Csillag Róbert, Horváth Péter, Szabó Zsolt, Szijártó János), klasszikus metál-felállásban zenélő csapat. A szövegek őszinték, a zene kemény, de fantáziadús, és nem sablonokból épül fel. Csillag Róbert az ütőshangszereket profi módon kezeli, csakúgy mint a csapatba az ősszel leigazolt Szabó Zsolt a hat húros basszusgitárt. Számára a buli bemutatkozó koncert is volt egyben.

Születésnapi bulit tartott Tapolcán at évvel ezelőtt alakult Új Idők (Fotó: Dancs István)



A két gitáros, Horváth Péter és Szijártó János a szóló- és ritmus elemeket összehangolva, egymást kiegészítve oldják meg, kifogástalanul. Szijártó János a gitár mellett az énekel is a műfajhoz megfelelő hanggal és tüdőkapacitással. A közel másfél órás koncerten megszólaló ismertebb dalok (Mérleg, Új idők, Digitális világ, Aranymadár) mellett több újabb, vagy eddig kevésbé ismert szerzemény is megszólalt a közönség örömére. A banda a kerek évforduló alkalmából a napokban egy új videoklippel is meglepte a közönséget, ugyanis alig két hete készült el a városi televízió segítségével az interneten is elérhető Mérleg című dal videoklipje. A szülinapi bulin zenélt a Violent Moon is.

Címkék#Új Idők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!