Zene

2016.08.15. 19:25

LL Junior szerint szolgálat, amit végez, s ebben Isten is segíti őt

Veszprém - LL Junior elsőként kezdett el roma nyelven rappelni, és tizenévesen már külföldön koncertezett. Amerikából visszatérve szólókarrierbe kezdett, és 2002-ben a Private Moonnal megcsinálta első szólóalbumát. Azóta az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező magyar előadó.

Németh Noémi

- Hogyan emlékszel vissza a zenei pályád kezdetére?

- A zenei pályám a Fekete Vonattal kezdődött tizenöt éves koromban. Nagyon szegények voltunk, és szerettünk volna megélni a zenéből, bebizonyítani, hogy méltóképpen meg tudjuk állni a helyünket a pályán. Ez három évig tartott, sikeres zenekar volt. Utána indult el a szólókarrierem, amikor hazajöttem Amerikából.

- Mi jelentette számodra a legnagyobb kihívást a karriered kezdetén?

- A legnagyobb kihívás az volt, hogy megnyerjem a Fila Rap Jamet 14 éves koromban. A második nagy kihívást az jelentette, amikor a hazaérkezésem után a szólóprodukciót kezdtem el a táncosokkal. Hosszú évek munkája kell egy karrierhez.

- Mennyire állsz közel a rajongóidhoz?

- Vannak olyan rajongók, akik régóta követik a munkásságomat és jönnek a koncertekre, sokakkal ápolunk közvetlen kapcsolatot. Most is idejöttek utánunk két autóval az ismerőseink. Vannak olyan rajongók, akik már apukák, anyukák, szülők lettek, és a gyerekeikkel jönnek, szóval ez egy szép dolog. Az országban mindenhol vannak rajongói klubok.


- Mik a terveid a jövőre nézve?

- Szeptemberben jelenik meg az új album, ezt szeretnénk promotálni, valamint videoklipet forgatni belőle és minél többet koncertezni. Ami a munkám, az a hobbim is, a szenvedélyem a zenélés. Én nagyon boldog ember vagyok, hogy olyan céljaim vannak, amiket folyamatosan megvalósíthatok az Isten segítségével.

 

LL Junior: - Nyitott szemmel járok, mindenhol találok témát   Fotó: Facebook

- Hogyan gyűjtesz ihletet a zeneszövegekhez?

- Kapcsolatokból, problémákból, konfliktusokból és mások sztorijaiból is... Ami megráz, megihlet, arról azonnal tudok dalt írni. Tulajdonképpen az életből merítek: nyitott szemmel járok a világban, és mindenhol találok valami témát.

- Hogyan kezeled az ismertséget és a nyilvánosságot?

- Tudom, hogy felelős vagyok azért, amit a dalaimmal képviselek és a munkámhoz tartozik, hogy az emberekkel elfogadó, toleráns és kedves legyek, ha tetszik, kiszolgáljam az érdeklődésüket. Én vagyok az emberekért, nem ők értem. Ha ilyenkor, koncert után fotót akarnak, akkor abszolút örömmel teljesítem a kérésüket. Most is ki fogok menni a közönséghez fotózásra, és maradok, addig, ameddig el nem fogynak az emberek. De van kemény része is az ismertségnek, amikor nem olyan kedvesek, és úgy szólnak hozzám, akkor meg kell védenem a magánéletemet. Nem szeretem, ha megpróbálnak lekezelni, vagy alkalmatlan, nem illő pillanatban akarnak fotózni, például egy temetés után, vagy amikor étkezem. Cirkuszi majomnak nem hagyom mutatni magam. De alapvetően boldog vagyok, és ezek a kellemetlen pillanatok viszonylag ritkán fordulnak elő.

- Mit tanácsolsz azoknak a fiataloknak, akik most indulnak el a zenei pályán?

- Azt, hogy fejlesszék magukat, a tudásukat folyamatosan. Én is ezt teszem: folyamatosan dolgozom azon, hogy a zenekar és én a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Mindennap próbálok, lankadatlan vágy és szenvedély él bennem a zene iránt. Másképp nincs értelme ennek a pályának. Legyenek tehát szenvedélyesek, minél többet zenéljenek, higgyenek az Istenben és magukban!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!