Zirc

2007.02.14. 03:29

Tovább fejlődhetnek

Ajka (tbzs) - A testületi ülésen jóváhagyták a kórház struktúraátalakításának támogatására pályázaton való részvételt.

Kiss Nikolett

Az ülésen elhangzottak szerint abban az esetben, ha valamelyik pályázó visszalépne, elbukik a közös pályázat. A testület természetesen a megvalósítás mellett szavazott. Dr. Nyári Ildikó kórházigazgató főorvos az ülésen a képviselők más irányú, de a kórház működésével kapcsolatos kérdéseire is válaszolt. Mint elmondta, a meghibásodott tüdőszűrő berendezés régebbi, mint maga az intézmény. Évente felújították, mostantól azonban nem érdemes költeni rá, hiszen már az elő-írásoknak sem felel meg. Az új gép ötvenmillió forintba kerülne. A tüdőszűrés egyébként nem kötelező, ezért az igazgató asszony véleménye szerint nem ez a legfontosabb feladat most. Gondot okoz viszont, hogy sok vizsgálathoz kérik a szűrést. Mivel azonban az ország tüdőgondozó hálózata átszervezés alatt áll, bármi előfordulhat. A járóbeteg-ellátással kapcsolatban dr. Nyári Ildikó hozzátette, hogy a rentábilis működés fenntartásához be kell tartani az előjegyzési rendszert. Ehhez pedig alkalmazkodni kell. Ígérte, hogy mindent elkövet, hogy se a beteg, se a kórház ne járjon rosszul. A jobboldali képviselők részéről elhangzott, hogy az önkormányzat hibázott, hogy nem készült fel a gép beszerzésére. Nem szabad sajnálni rá az ötvenmilliót, hiszen fontosabb az a hatvanezer fő, aki a vonzáskörzetben él. A megvalósításig azonban még hosszú idő eltelhet, emiatt az igazgatónő válasza nem hangzik megnyugtatóan. Schwartz Béla polgármester úgy reagált, hogy a költségvetésbe bekerült a gép vásárlása, arról az e havi ülésen döntenek. Lapzártánkkor az igazgatónő úgy nyilatkozott, hogy még nem érkezett konkrét ajánlat a gyártókról, de mivel a megyében változások várhatóak radiológiai téren, így bármi megtörténhet.

Ami pedig az átalakítást illeti, mintegy tízmillió forint kellene a gondozó és a szakellátás felújítására, azaz egy pulmonológiai blokk kialakítására.A röntgengép vásárlásamaga után vonnáaz átalakítás szükségességét

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!