Zirc

2009.05.21. 02:28

Az ez évi eseményt tervezték

Devecser - A Somló és Környéke Borút Egyesület elnöksége, a Somlót Pártolók Társasága és a Somlói Borlovag Klub együttes ülésen vitatta meg az idei évi teendőket szombaton.

nincs nev

A kastélykönyvtárban elhangzottak szerint egyre inkább körvonalazódik a Somlói napok programsorozata. Idén szeptember 11-től rendezi az egyesület a háromnapos eseményt, azonban a megszokott helyszín helyett amellett, a nyolcas főút szomszédságában, tartják a Somlói napokat. 

A szervezők arra törekednek, hogy a fellépők minél nagyobb része helyi együttes, művészeti csoport legyen, jelentkezőket még várnak. Vásározók, az ellátást biztosítók és iparművészek is jelentkezhetnek. A programok idén is ingyenesek lesznek. Sztárvendég Vincze Lilla és Komáromi Pisti énekes lesz, akiket borlovaggá is avatnak. A szóvivő pedig, ahogy tavaly, úgy idén is Kádár Ignác.

Az ülésen szó volt még a pünkösdi bortúráról, amelybe több helyi pince is bekapcsolódik. Részletes információt a dobai Bortours irodában kapnak az érdeklődők. Az egyesület tagjai több kirándulást is szerveznek idén, június ötödikén pedig újabb borlovagokat avatnak a Somlón.

Ezek is érdekelhetik