Zirc

2013.10.28. 14:05

Függővas vagy lézeres szintező?

Zirc - Gyakorlati bemutatóval egybekötött szakmai napot szervezett a Reguly szakképző szakoktatója, Hujber Zoltán az iskola kőműves és hidegburkoló szakképzésében részt vevő diákoknak.

Müller Anikó Hanga

A függővastól a korszerű szintező lézerekig mottóval megrendezett program célja az volt, hogy érzékeltesse az építőipar óriási fejlődését. Hujber Zoltán, Vörösházi Gábor kollégájával együtt szemléltetni akarták tanulóiknak az új építőipari eszközöket, technológiákat. Ennek jegyében tanműhelyükbe meghívtak egy szintezés technikában és egy szerszámforgalmazásban vezető céget, akik a legmodernebb eszközökről tartottak bemutatóval egybekötött előadást, melyet az ifjú szakmunkás jelöltek nagy érdeklődéssel fogadtak.

 

A szakmai napon szemléltették az új építőipari eszközöket (Fotó: Müller Anikó Hanga)

 

Hujber Zoltán elmondta, az idei tanévben, iskolájukban először indított új, hároméves szakképzésben a két képzés kőműves, burkoló együtt jelenik meg. Az ide jelentkező diákok támogatása kiemelkedő, akár havi harmincezer forint ösztöndíjat is kaphatnak. Terveik szerint minden évben tartanak a mostanihoz hasonló bemutatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!