Zirc

2014.12.29. 13:40

Esélyórák kiállítással

Zirc - A szociális munka napja alkalmából megtartott esélyórák programon látás-, hallássérült és mozgáskorlátozott emberekkel találkozhattak az érdeklődők.

Müller Anikó Hanga

Szép számmal vettek részt ezen általános és középiskolai diákok, akik szembesültek azzal, rövid időre belehelyezkedve a sérült emberek világába, hogy milyen korlátaik vannak, s azokkal mégis optimista, derűs életszemlélettel tudnak élni. Fekete szemüveget tettek a szemükre, úgy kellett a főzéshez használatos zöldségeket, fűszereket felismerni, kiadagolni a lisztet, logikai játékokkal játszani, kerekesszékkel közlekedni, sportolni, bármilyen meglepő: táncolni, megbarátkozni és együttműködni a terápiás kutyákkal.

A gyerekek a látássérültekkel, balra a második Farkasdi István
Fotó: Müller Anikó Hanga

Pálinkás Rezső, a helyi mozgáskorlátozottak klubjának tagja, tapasztalva a fiatalok élményét, javaslattal fordult az oktatási intézmények igazgatóihoz, kérve, tanulóik készítsenek alkotásokat képeket, kerámiákat a nap élménye hatására. Ezek egy részét ajándékba adják az esélyórán megismert sérült embereknek, a többit városi kiállítás keretében mutatják be, majd elárverezve a bevételt a látássérültek javára ajánlják fel. A kezdeményezést a város polgármestere, Ottó Péter is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!