Zirc

2015.01.20. 13:57

Zirci tanulók kapták az Aranytollat

Lapcsoportunk őszi SÉTA programjának legjobb írása a zirci csoport Szellemi frissességgel című cikke lett, amelyért a csoport tagjai megkapták az Aranytoll elismerést és az ahhoz járó emlékplakettet, melyet Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adott át.

Kutasi Zsófia

Jó érzés visszaolvasni a Naplóban az anyagainkat, és pozitív visszajelzéseket kapni azokkal kapcsolatban. Ezt mondták a zirci diákok, akik lapcsoportunk őszi Sajtó és tanulás (SÉTA) programjának legjobb írásával büszkélkedhetnek: a Szellemi frissességgel című cikkért megkapták az Aranytoll-díjat és az ahhoz járó emlékplakettet, melyet Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adott át.

A zirci csoportban a III. Béla gimnázium tanulói Schumicky Flóra, Szeifert Nóra, Wolf Viktória és Németh Krisztina, Müller Anikó szakmai vezetővel két éve dolgoznak együtt. A tanulók az iskolai órákon kívül ismerkednek az újságírás és a fotózás rejtelmeivel.

Sajtó és tanulás programunkban diákok ismerkedtek az újságírással, a legjobban teljesítők Aranytoll-díjat vehettek át kedden. Németh Krisztina, Szeifert Nóra, Wolf Viktória, Schumicky Flóra egyaránt a III. Béla gimnázium tanulói. (Fotó: Balogh Ákos)

A diákok a főszerkesztővel az online, a közösségi média használatáról is beszélgettek, valamint a Napló digitális megjelenéséről is szerezhettek információkat. A zirci csoport lehetőséget kapott arra is, hogy egy saját oldalt indítson a Napló digitális felületén, melyről Németh F. Bernadett tájékoztatta a résztvevőket.

A tanulók szerint a nyomtatott újság hangulatát más nem adja vissza, azonban a digitális és az online információk több emberhez eljutnak. A lányok úgy vélik az írásuk azért is lett ilyen sikeres, mert a közös munkában mindegyikük személyisége megjelent, és a témát több szempontból is feldolgozták. Az átadáson részt vett Balázsné Györek Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója és Burján Ágnes koordinátor.

A díjazott cikket itt olvashatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!