Zirc

2016.12.12. 16:10

Mail Karolin: A szeretetről írt novellákat a zirci írónő

Zirc - A zirci írónő azt vallja, hogy a szeretet a legfontosabb érzés az ember életében, az tesz minket boldoggá. Ezeket az érzéseket adja vissza prózai alkotókészségével.

Civil Tudósítónktól

A novellák között vannak kitalált és valós történetek, amelyek párhuzamosan íródtak a regényeivel az elmúlt hat év során. Elmesél például egy kellemes zirci napot, múzeumban, cukrászdában töltött órákkal. Vagy egy régi karácsonyt, amikor egy igazi angyallal találkoztak otthon: hófehér kesztyűjében rakosgatta a csomagokat a fenyőfa alatt, nem szólt semmit, csak megsimogatta a gyerekeket, majd még látták a szobaablakból, ahogy a hóesésben a kandeláber megvilágította mozgó szárnyait...

Az írónőnek szinte minden regényében szerepel a tél, a téli táj, és ennek kötelékeként a karácsony. Hiszen, mint mondja, élvezi az ünnepek melegségét, nyugalmát, ilyenkor legszívesebben megállítaná az időt. Az ember életében nem lehet minden karácsony felhőtlenül boldog. Érhet olyan bánat, ami árnyként vetődik az ünnepre.

Mail Karolin új írásai a szeretetről szólnak, karácsonyi emlékeit is novellába öntötte  Fotó: Kelemen Gábor

Ami segít, az a szeretet. Ha nem is rögtön hozza meg a gyógyulást, akkor is a szeretet maradjon a fő érzés a szívünkben. Merjünk álmodni, jobbat remélni, hívjuk elő képzeletünkből azt a bizonyos hidat, amiről a könyvemben írtam! Álmaink hídja mindig átsegít a túlsó partra, oda, ahol fényesebben süt a nap, szebben ragyognak a csillagok. Gyógyír lehet lelkünknek, melegséget hozhat szívünknek - üzeni az írónő az adventi készülődés időszakában.

Mail Karolin már az újabb karácsonyi történetén dolgozik, amely egy idősek otthonában játszódik. Lehet, hogy ez majd egy újabb novelláskötetben kap helyet, de az biztos, hogy a családi karácsonyfa alá oda fog kerülni.

A közelgő ünnep egyébként is különleges lesz számukra, hiszen már öt unoka várhatja a Jézuska érkezését. Vagy talán egy angyalt küld majd maga helyett, mint azon a régi karácsonyon?

 

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!