segítő kezek

2017.12.18. 19:18

Karácsonyvárás a zirci Betérő-udvarban

Sikeres és hangulatos volt a háromnapos karácsonyi vásár a Betérő-udvarban.

Müller Anikó Hanga

A megnyitón Kukoda Elekné – aki Burai Máriával az esemény szervezője volt – köszöntötte a vendégeket, köztük a mintegy száz kisóvodást. Elmondta, reményük szerint az ünnepváró kezdeményezésük a szeretet jele a kisvárosban, majd Ady Endre karácsonyi gondolatait idézte: „Mikor Szent Karácsony Angyalai szállnak, öröm a vendége minden igaz háznak. Eltörpül ilyenkor a lárma, az árnyék, megszépül a szívben minden igaz szándék.”

A megnyitón a Segítő Kezek Háza gondozottjai adtak ünnepi műsort Fotó: a szerző

Ezt követően a Segítő Kezek Háza gondozottjai adtak zenés-verses műsort a feldíszített fenyőfa tövében. A résztvevőket mézeskaláccsal és forró teával kínálták. A három napos programon kézművesek kínálták igényes portékáikat, termékeiket, a betérőket finom ételek, italok is várták, a gyermekeket a népszerű bicikló szórakoztatta. A szervezők a nyitónap estjén minden látogatót vendégül láttak egy gulyásra, mely becsületkassza jelleggel működött. Az összegyűlt összeget, ötvenkilencezer forintot a Segítő Kezek Házának ajánlották fel. A kulturális műsorban fellépett Csutak Noémi és a Városi Vegyeskar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!