beruházásokra is futotta

2018.01.05. 19:25

Zirc 1,6 milliárd forint pályázati támogatást nyert el

Megtelt a városháza nagyterme az újévi polgármesteri fogadáson, ahol átadták a Zirc Város Elismerő Oklevele kitüntetést is.

Müller Anikó Hanga

Jelen voltak a megye közszolgálati szerveinek vezetői, a kistérség polgármesterei, a helyi szervezetek, civilek, egyházak, vállalkozók képviselői, a díszpolgárok. Ottó Péter polgármester külön köszöntötte Kovács Zoltán államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét. Palkovicsné Horák Zsuzsanna Aranyosi Gergely évköszöntő sorait idézte, ezt a polgármesteri számvetés követte. Ottó Péter a mindennapokban való helytállást a kagylóval szimbolizálta, mely bámulatos, egyszerű teremtménye a mindenhatónak. Ha valami irritálja, ha idegen részecske kerül a belsejébe, mindent megtéve a súrlódás csökkentésére, megszilárdulva létrejön a csoda, az igazgyöngy. Ha nincs irritáció, probléma, nincs igazgyöngy. Értékelésében számba vette az elmúlt év fő eseményeit, eredményeit.

Ottó Péter polgármester mondott köszöntőt

- Amikor lezárul egy év, becsukódik mögöttünk egy ajtó, de egyből nyílik egy új. Az elmúlt évben ott van egy minden oldalán teleírt könyv, mely életünk napjait szimbolizálja. Minden napra írtunk az oldalakra sorokat, a jövő még bizonytalan előttünk, a könyv üres. Vajon mennyire tud tartós maradni az újévi jókívánságok üzenete? Lehet ez formális, időleges is, de merítkezni tudunk általa, ha minden napra elmentünk belőle, lelkületünk, hitünk, erőnk, kitartásunk erősítésére. Életünkben, munkánkban folyamatok vannak, melyek nem naptári évhez kötöttek. Ne legyen rosszabb a következő évünk sem. Az elmúlt évek során megtapasztalhattuk, ha egy önkormányzat úgy tud működni, hogy nem hiánygazdálkodást folytat, mozgástere lehet a működési feladatok ellátásán túl apróbb beruházásokra, melyek a város javát szolgálják, mondta. A kisváros tavaly 2,7 milliárdból gazdálkodott, melyből 1,6 milliárd pályázati támogatás volt. Az áthúzódó fejlesztések nem kizárólag a város, de a térség polgárainak magasabb szintű kiszolgálását is lehetővé teszik. A városvezető végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik önzetlenül a város gyarapodásáért dolgoztak, kérte, továbbra is gondolkodjanak, cselekedjenek együtt, jó szándékkal, mindehhez sikert, a szürkének tűnő hétköznapokra békét, biztonságot kívánt.

A fogadáson fellépett az Innergarden Acoustic Fotók: Balogh Ákos

Az ünnepségen Somogyi Tamás, a bakonybéli Odvaskő panzió séfje Zirc Város Elismerő Oklevele kitüntetést vehetett át, ezt követően pohárköszöntőt mondott Kovács Zoltán. Az ünnepi műsorban közreműködött az Innergarden Acoustic zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!