Zirc

2014.10.08. 15:30

A Bakony élővilágát bemutató tárlat

Zirc - A Bakony élővilágának sokszínűségét, gazdagságát bemutató kiállítás nyílt a Sarok Galériában.

Kutasi Zsófia

A Bakonyi Természettudományi Múzeum és a Múzeum Baráti köre közösen szervezte az időszaki kiállítást, melyen a Bakonyi Kutatóprogram adatai és a Magyar Biodiverzitás Napok eredményei szerepelnek. Cél, hogy a közönség megismerje és megóvja a természeti értékeket - hangzott el a megnyitón.

A megnyitón közreműködött Tarcsai Beáta tanárnő és Tóth Réka növendék a III. Béla gimnáziumból (Fotó: Kutasi Zsófia)

Kutasi Csaba etnomológus, múzeumigazgató a megnyitón kiemelte, sok éves kutatómunka eredményét összegzi a tárlat, amely a természeti környezet megóvására hívja fel a figyelmet. A kutatók munkájának köszönhetően a kiállítás a Bakonyban fellelhető fajokat, növényeket és állatokat mutatja be. A biodiverzitásnak azért van kiemelt jelentősége, mert egy élőhely stabilitása nagyban függ az ott található fajok sokszínűségétől. Petróczi Imre, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakmai igazgatóhelyettese elmondta, a Bakony Magyarország egyik legszebb és legváltozatosabb tája.

A bemutatott gyűjtemény számos kutató munkájának az eredménye. Az időszaki kiállításon a természet sokszínűsége jelenik meg. Az élőhelyen fellépő problémák nagy részét az emberi tevékenység okozza. A természet megóvása érdekében helyben és egyénenként is sokat lehet tenni. A megnyitón közreműködött Tarcsai Beáta tanárnő és Tóth Réka növendék a III. Béla Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!