Zirc

2014.03.13. 18:17

A növekedés alapja

Zirc – A kormány megteremtette a növekedés stabil alapját, hangzott el Zircen, ahol dr. Navracsics Tibor és dr. Kovács Zoltán tartott lakossági fórumot.

Balla Emőke

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a pápai, zirci, devecseri térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje Zirchez való kötődéséről beszélt: itt született, az apátsági templomban nősült. A fórumon felidézte aFidesz megalakulását, pápai polgármesteri ciklusait, negyedik éve megyei kormánymegbízott.

Szólt a közigazgatás átalakításának lépéseiről, a kormányablakok kialakításáról. Azt mondta, az embereket képviselni, értük tenni nemes feladat. Ő korábban is fontosnak érezte, hogy a parlamentben ne csak pápai, de Veszprém megyei ügyeket is képviseljen: a Bakony-vasút megmentése és a vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállítás ügyében egyaránt felszólalt.

– 2010-ben, amikor kormányra kerültünk, azt ígértük: megerősítjük a munka alapú Magyarországot, jobban megéri becsületesen élni és jobban megéri munkából élni, mint segélyből. A gazdaság ereje nemcsak a hatékonyságon múlik, hanem azon is, hányan dolgoznak. Azt mondtuk, tíz év alatt egymillió legális munkahelyet kell teremteni – közölte dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Most 250 ezer emberrel többen dolgoznak, mint négy éve, a gazdasági növekedés a legmagasabb Közép-Európában, alacsony az infláció, a költségvetési hiány, Magyarország Közép-Európa legversenyképesebb gazdasága. „Megteremtettük a növekedés stabil alapját, ezt folytatnunk kell. A Fidesszel van remény erre” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!