Zirc

2015.04.20. 10:24

A természet diákszemmel

Zirc - Színeket, őszi tájakat, erdei vadállatokat örökítettek meg fotókon kreatívan és művészi látásmóddal tehetséges középiskolás diákok.

Kutasi Zsófia

- Szeretem a színeket lefotózni, az ősz a kedvenc évszakom ebből a szempontból is. Ez egy könnyebb módja az ábrázolásnak a rajzoláshoz vagy a festéshez képest, mégis lehet ebben is kreatívkodni - fogalmazott Kovács Bernadett. A középiskolás alkotó gyakran jár az erdőben, elsősorban Zirc környékén, ahol fotózni is szokott. Ilyen alkalmakkor főleg növényeket kap lencsevégre. A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója négy éve foglalkozik a fotózással, mint mondta, a későbbiekben akár szakmájaként is választaná azt. Erdő mellett lakik, ott nőt fel, sokat jár a családdal a természetbe, ezért is szereti azt fotózni Gfellner Máté. Kedvenc témája a természetfotózás, azon belül is a vadállatok megörökítése, amely mint mondta, nem könnyű műfaj.

A megnyitón balról Kutasi Csaba és a két kiállító Gfellner Máté és Kovács Bernadett  
Fotó: Kutasi Zsófia

A Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium tanulója komolyabban három éve fotózik, de Bernadettel ellentétben ő ezt a későbbiekben csak hobbiként szeretné űzni. A Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Föld napja alkalmából rendezett Ifjú természetfotósok című időszaki tárlatán kettőjük képeiből nyílt kiállítás a Sarok Galériában. Az ifjú alkotókat Mátyus Károly, a Bakony Fotóklub elnöke méltatta. Kiemelte, nagyon szép fotókat hoztak a tanulók. Egy igazán jó kép elkészítése alapos technikai ismereteket is kíván. Kis lépés egy embernek, nagy lépés az emberiségnek - idézte a klasszikussá vált mondatot az elnök, aki szerint a Föld napja arra is figyelmeztet, hogy egyénileg is sokat tehetünk a környezet megóvása érdekében. A természet értékeire a tanulók fotói is felhívják a figyelmet.

Tavaly a Múzeumok éjszakája rendezvényéhez kapcsolódva meghirdetett fotópályázaton Gfellner Máté az első, Kovács Bernadett a második helyezést érte el. Ennek kapcsán kaptak meghívást a fotókiállításra a tehetséges diákok. A tárlatot Kutasi Csaba, igazgató nyitotta meg, közreműködtek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI növendékei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!