Zirc

2016.10.25. 16:55

Baglyok, lepkék az aszfalton - A természeti értékekre hívták fel a figyelmet

Zirc – Baglyok, lepkék és virágok lepték el az aszfaltot az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának Rákóczi téri saroképülete előtt.

Kutasi Zsófia

Lelkes diákok rajzolták tele az utat, akik aszfaltrajzversenyen bizonyították ügyességüket. Harmat Beáta múzeumpedagógus, szervező elmondta, negyedik alkalommal hirdette meg a múzeum a versenyt. A diákok nagyon lelkesek voltak és felkészülve érkeztek a megmérettetésre. A program célja, hogy felhívják a figyelmet a természeti értékekre.

Lelkes diákok rajzolták tele az utat a MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának Rákóczi téri saroképülete előtt
Fotó: MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum

A versenyre Zircről és a környékről tizenkilenc három fős csapat érkezett. Első lett a Könyvevő Kispockok, a Reguly Általános Iskola 6. c. osztály csapata: Tóth Szonja, Kiss Rebeka, Takács Dorottya. Második helyezett lett a Csodabogyók, a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Általános iskola csapata: Adler Katica, Borszuk Eszter, Berkes Bálint. Harmadik helyezett a Szuper Hármas, a Reguly általános iskola 4. osztályának csapata: Földesi Léda, Mészáros Dániel, Rottenbücher Ramóna. Különdíjat kapott a Kemény Csajok, a Reguly általános iskola 5. c. osztály csapata: Sáfrány Cseperke, Németh Kitti, Kovács Noémi.

A programot a Múzeumok Őszi Fesztiváljának részeként tartotta meg a múzeum, melyhez csatlakoztak a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!