Zirc

2015.06.30. 14:39

Gyógyítás és művészet - Diákok festményei díszítik a zirci kórház falait

Tartalmas kapcsolatot épített ki a Zirci Erzsébet Kórház–Rendelőintézet és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetése. Az egészségügyi intézmény falait a művészeti tagozatosok képei díszítik, immár évek óta.

Müller Anikó Hanga

A közelmúltban Vermes Tamás, a kórház főigazgatója és Szeifert György, az iskola művészeti igazgatóhelyettese megállapodott, folytatják az együttműködést. A másod- és harmadéves művésznövendékek az iskola befejezése után kéthetes szakmai gyakorlaton vesznek részt, itt készülő alkotásaik a kórház irodaépületébe kerülnek.

A művészeti tagozatosok festő csoportja a képeket mutatja tanáruknak, balról Iványi Luca, Sudár Péter és Juhász Villő (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Tizenkét olajfestményen a bakonyi kisváros nevezetességeit, a mai és a száz évvel ezelőtti kórházat, bakonyi tájakat festettek meg, mutatta be a képeket Sudár Péter művésztanár, a festők szakmai gyakorlatának vezetője. Készülnek még akvarellek, szénrajzok, pasztellek, linómetszetek, rézkarcok is, melyek gyógynövényeket, emberi belső szerveket, a gyógyítással kapcsolatos témákat ábrázolnak. Megbízást kaptak arra is a diákok, hogy a parkoló falára festett nagyméretű faliképet felújítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!