Zirc

2009.08.27. 02:28

Halimba - Könyv a község múltjáról

Halimba - A fennállásának 680. évfordulóját ünneplő település történetéről könyvet szerkesztett Mátrainé Mester Katalin.

Kiss Nikolett

A kötet bemutatóján elhangzott, hogy bár az első írásos lelet 680 éves, az avar kori temető feltárt sírjai jóval korábbi időszakról tanúskodnak. Tóbel János polgármester leszögezte, hogy ez a kötet a település múltját bemutatva arról szól, honnan jöttek a halimbaiak. Halimbaiak írták az itteniekről az itt élőknek. Mátrainé Mester Katalin elmondta, hogy a társszerzők, dr. Kocsis Zsolt, ifj. Kis István, Kisné Borbély Adrienne, Jánosi Istvánné, Vajainé Szijártó Margit, Pálosiné Nagy Katalin, Fekete Erzsébet, Molnár Zoltánné, dr. Dávid Éva, Pölczmann Lilla sokat segítettek a munkában, egyes témák feltérképezésében.

A nagy sikerrel rendezett könyvbemutatón jelen volt többek között a településhez ma is kötődő dr. Görgei Katalin, a Természetgyógyász Magazin főszerkesztője és kiadója, valamint Major Anna rádiós dramaturg is.

Mint elmondták, mindketten örömmel fogadták a kötetet, közvetlen emlékidézésükkel színesítették a programot. Major Anna elmondta például, hogy családja Majer néven élt a faluban, ő viszont a kedvelt fűszernövény nevét vette kölcsön egy idő után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!