Zirc

2009.06.04. 02:29

Hatodszor is a borért

Ajka - Az Ajkai napok programsorozata rengeteg érdekességet kínált, és a helyi lakosok, valamint vendégeik éltek is a lehetőségekkel.

Kiss Nikolett

Az önkormányzat és a Somlói Borvidék Hegyközségi Tanácsa hatodszor rendezte meg a Somlói borok fesztiválját a programok keretében. A művelődési ház környéke az esős időszakok ellenére is mindvégig tele volt érdeklődőkkel, mulatni vágyókkal, a hegy levét kóstolókkal.

A pénteki megnyitón a Bányász Fúvószenekar koncertje, a mazsorettek előadása, a Padragi Bányász Férfikórus és a Borostyán Férfikar bordalainak csokra, valamint az Adagio együttes műsora szórakoztatta a vendégeket. Somogyi Lajos hegybíró köszönetet mondott Ajkának a gazdák és boraik bemutatkozási lehetőségéért, valamint a hegyközségnek nyújtott anyagi támogatásért. Schwartz Béla polgármester beszédében üdvözölte a testvérváros, Székelykeresztúr küldöttségét is. Úgy fogalmazott, hogy a Somló egy szent hely, élvezni kell annak jó borait. 

- Fordítsuk egészségünkre, boldogulásunkra, hangulatunkra. A Somlónak most emelkedik az ázsiója, ezt szeretnénk kihasználni. Ajka az egyik legnagyobb szponzora a somlói rendezvényeknek, most a legújabb kezdeményezésünket is siker koronázta, hiszen az ősszel hozzákezdünk a vezetékes ivóvíz kiépítéséhez a hegy északnyugati oldalán - mondta Schwartz Béla.

Kérte, hogy ezután is tegyen meg mindenki mindent a somlói borért, fogjanak össze, mert a bor tele van egészséggel, erőt ad, valamint száműzi a gondokat is. Az esti műsorban Fenyő Miklós szórakoztatta a népes közönséget a borházak között. Másnap a Show Dance Egyesület táncolt, fellépett a Melody Dance Stúdió, Kontor Tamás Szabó Eszterrel, Varga Feri pedig Balássy Bettivel énekelt a Charlie-koncert előtt. Vasárnap A Csak mi zenekar játszott, aztán musicalek és operettek várták a közönséget. Hétfőn a Platina Táncstúdió mutatkozott be, az Ajkarendeki Nemzetiségi Népdalkörrel és a Bahar hastánc-csoporttal egyetemben. A borfelismerő bajnokságot követően a Dinamic Rock and Roll műsorát májusfa-kitáncolás követte, majd dr. Horváth József alpolgármester búcsúztatta a pünkösdöt és a borfesztivált. A programokat az Apostol együttes koncertje zárta.

Közben azonban a hét végén megnyitotta kapuit a strand, és gyermeknapot is tartottak a művelődési házban és környékén rengeteg érdeklődővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!