Zirc

2009.09.10. 02:29

Játszótér és világítás

Ajka - A múlt héten adták át rendeltetésének a Frankel Leó utcai játszóteret és a közeli idősotthon közvilágítását.

Tóth B. Zsuzsa

A csütörtöki avatóünnepségre érkezett több mint háromszáz érdeklődőt a Molnár Gábor Műhely Alapítvány tánccsoportjának tagjai köszöntötték műsorukkal, majd a Vizikék óvodások körjátéka következett. Schwartz Béla polgármester úgy fogalmazott avatóbeszédében, hogy a helyszínre érkezve olyan érzése lehet az embernek, mint amikor átrendezi, kicsinosítja a lakását.

- Önök, a 155 lakás tulajdonosai is hasonló érzéssel érkezhettek az ünnepségre. Kellemes meglepetés, hogy ennyien összegyűltünk, ez az örömnek, a megelégedésnek szól. 2006-ban a lakógyűlésen mondhatta el mindenki, hogy mit szeretne, ha a jövőben megvalósulna. Az egyik kérés a játszótér volt. Most azonban még azon kívül is átadunk néhány létesítményt. Két járda épült, és az idősotthon melletti, régóta várt közvilágítás is elkészült. Közel hétmilliót költöttünk mind-erre.

A Házunk tája program keretében ugyanis ott fejlesztünk, ahol a lakók is lépnek saját környezetük szebbé, jobbá tétele érdekében. A környező épületeken magastető-ráépítés történt, hamarosan ablakcserék és fűtés-korszerűsítések várhatóak, összesen több mint 15 milliót költöttek a lakók. Ezért elismerés jár, de kérem, hogy folytassák, újuljanak meg az épületek homlokzatai is. Mi támogatjuk a törekvéseket, csak pályázzanak - mondta a polgármester. 

Hozzátette, hogy néhány éve új dolog indult a városban, láthatja a lakosság, hogy a kezdeményezéseket támogatja a többség. Ennek lehetnek szemtanúi a környéken élők, akik nevében az egyik lakótárs és édesanya, Velczenbach Katalin kérte elsőként, hogy játszóteret építsenek.

A többség csatlakozott a kéréshez, de a folyamat nem lett volna sikeres Dorner László képviselő nélkül, aki mindezt felkarolta és a karácsonyi műsor után most is rendhagyó programot szervezett. A 26. játszótér nevet is kapott, ez egyik házban élő kislány után Anna névre keresztelték jelképesen, ahogy ezután majd minden játszóteret fognak.

A polgármester azon bejelentését, hogy az udvarban akár nyugdíjasjátszótér is épülhet, derültség fogadta. Az lesz majd az első ilyen létesítmény a városban.

Dorner László képviselő a lakók nevében is átvette a létesítményt, megköszönte a polgármester és a képviselők támogatását, Horváth Béla kolléga munkáját. Hangsúlyozta, hogy fontos feladat volt a terület udvarait rendbe tenni, egyben az itt élőket közelebb hozni egymáshoz, a közösség érzését erősíteni. Velczenbach Katal is üdvözölte, hogy mindenki élvezheti a megújult környezetet.Akár nyugdíjasjátszótéris épülhet a környékena jövőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!