Zirc

2017.05.13. 13:04

Jelentős pályázati támogatás Zircnek

Több mint egymilliárd-hétszáznegyvenötmilliós fejlesztés valósulhat meg a városban és a zirci járásban – Bakonybélben, Csetényben, Olaszfaluban – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körös nyertes pályázataiból, jelentette be közös sajtótájékoztatón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár, megyei fejlesztési biztos és Ottó Péter polgármester.

Müller Anikó Hanga

A városvezető ismertette, a több mint egymilliárd-háromszáztizenkétmilliós összegre milyen terveik vannak. Felújítják a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházat, benne az állandó kiállítást és múzeumi kávéházzal bővítik. Az Alkotmány utcai rendezvénytéren szabadtéri színpad épül, korszerű hang- és fénytechnikával. Bővülnek a belvárosi parkolási lehetőségek, Tündérmajor-Akli-Lókút-Eplény-Olaszfalu érintésével lovas-kerékpáros túraútvonal épül.

Kovács Zoltán – jobbról – sajtótájékoztatón ismertette a nyertes pályázatokat, Ottó Péter a fejlesztési terveket
Fotó: Müller Anikó Hanga

Megújul az óvoda, felújítják a melegítőkonyhát, tornaszobát alakítanak ki, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési és világítási rendszert. Buszöböl kialakításával biztonságosabbá válik majd a gyermekintézmény melletti buszmegálló. Kiépül a kerékpárút Kardosrétig, ahol új buszvárókat is kihelyeznek. Fejlesztik a városszéli buszpályaudvar infrastruktúráját, az általános iskolában homlokzati hőszigetelést, fűtés-, világításkorszerűsítést terveznek, felújítják az Idősek Klubját, beépítik a tetőterét, napelemes rendszert építenek ki itt és a Segítő Kezek Házában is, a szociális feladatok ellátására kisbuszt vásárolnak. Ottó Péter a támogatás nagyságrendje kapcsán hangsúlyozta, az összege szinte megegyezik a város éves költségvetésével. Kovács Zoltán elmondta, megjelent a TOP II. körös felhívása is, melynek keretén belül a megyében újabb jelentős támogatásokra lehet pályázni, összességében tizenegymilliárd-háromszáznegyvenkétmillió forintnyi keretösszegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!