Zirc

2012.02.12. 19:13

Jubileumi Béla-bál

Zirc - Fennállásának 50. évfordulóját bállal ünnepelte szombaton a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A Reguly Antal Szakképző Iskola tornatermében megtartott eseményen az intézet volt és jelenlegi diákjai is adtak műsort.

Földesi Gábor

A zenei betétekkel színesített megnyitón Balázsné Györek Zsuzsa jelenlegi és Tárkányi Tibor volt igazgató is méltatta az elmúlt fél  évszázadot. Talabér Márta országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta a jubileumok fontosságát, hiszen 50 év távlatából már van mit értékelni és van mire visszatekinteni. A képviselő asszony szerint a gimnáziumnak hosszú múltja alatt több kurzushoz és társadalmi rendszerhez kellett alkalmazkodni, amit mindig sikerült is megoldania.
Az iskolának többször bővült a profilja, ha az igények úgy kívánták. A felszólalók kiemelték: az intézmény kistérségben betöltött egyedi szerepe is jól látható, mint annak kulturális és művészeti tényezője. A mai bélások nyitótáncát és az egykori diákok műsorát követően a Fúzió zenekar fokozta a hajnalig tartó jubileumi bál hangulatát.




Már az iskola múltja is sokszínű volt

Az iskola 1962-ben kezdte meg tevékenységét négy évfolyamos általános gimnáziumi képzés kialakításának terveivel. Később német tagozatos osztályt indított, amely az 1981-től bevezetett fakultatív oktatás miatt ideiglenesen 1990-ig szünetelt. Az 1990/91-es tanévben német nyelvi, valamint rajz és vizuális nevelés speciális csoportból álló osztály indult. Ez szolgált alapjául a 2001-ben indított, már régiós beiskolázású művészeti szakközépiskolai osztálynak. 2005-ben indult a nyelvi előkészítő évfolyam német képzéssel, ami 2007-ben kiegészült angollal. Később a városban régóta működő zeneiskola is beolvadt a gimnáziumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!