Zirc

2009.06.18. 02:28

Könyvtár-bemutató filmmel

Ajka - A megújult városi könyvtár szakmai napján mutatkozott be a környékbeli települések könyvtárosainak és az érdeklődőknek.

Kiss Nikolett

Bölcskeiné Kocsis Zsuzsa szakmai igazgatóhelyettes a Veszprém Megyei Könyvtáros Egyesület vezetése nevében is köszöntötte a vendégeket, akik megismerhették a közelmúltban zajlott felújítás összes velejáróját és a megújult könyvtárt is.

Bölcskeiné elmondta, hogy elégedettek a felújítással, a rettenetes másfél év alatt, amíg az tartott, végig nyitva voltak, azt követően pedig végre a megújult épületben dolgozhatnak.

Ráfért a korszerűsítés, hiszen 1969-ben adták át. Mindezt vidám, zenés vetítéssel is illusztrálta, majd Simon Judit könyvtáros a térségi információs központ kialakításáról és annak szolgáltatásairól is szólt.

Kiderült, hogy a könyvportál felületén egy helyen találhatják meg több mint 3000 magyar könyvtár adatait, katalógusaikban egyszerre kereshetnek, egy helyen tartják nyilván a több könyvtárból kikölcsönzött könyveket, valamint akár értesítést is küldenek, ha azok határideje már lejár.

Segítségével megoszthatják kedvenc olvasmányaikat is, amelyeket saját maguk által létrehozott virtuális polcokra tehetnek.

Ezt mutatta be Ládi László projektfelelős, az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézetének osztályvezetője a nyílt napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!